Oletko siirtymässä vanhuuseläkkeelle vuodenvaihteessa?

Julkisuudessa on viime päivinä keskusteltu indeksikorotusten vaikutuksesta eläkkeen määrään riippuen siitä, jääkö eläkkeelle joulukuussa vai tammikuussa. Sosiaali- ja terveysministeriö ei ole vielä vahvistanut indeksejä, joten varmaa tietoa niiden vaikutuksesta ei ole.

Työssä jatkaminen on kuitenkin aina kannattavampaa kuin eläkkeelle siirtyminen, koska palkka on eläkettä suurempi ja työssä jatkaminen kartuttaa lisää eläkettä. Tämän vuoden alusta eläkettä kartuttaa palkan lisäksi lykkäyskorotus. Tämä tarkoittaa sitä, että eläkkeesi kasvaa 0,4 prosenttia joka kuukausi, jonka olet töissä alimman eläkeikäsi jälkeen.

Jos olet suunnitellut vanhuuseläkkeelle siirtymistä vuodenvaihteen tienoilla, selvitä ensin oma eläkekarttumasi. Jo nyt näet verkkopalvelussamme, miten lykkäyskorotus kasvattaa eläkettäsi jokaiselta kuukaudelta.

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa ensi vuoden indeksit marraskuussa. Palkkakerroin vaikuttaa eläkkeen laskennassa käytettäviin ansioihin. Jos olet jo eläkkeellä, työeläkeindeksi vaikuttaa sinulle maksettavaan työeläkkeeseen.

Eläkettä kannattaa hakea kuukausi ennen eläkkeen alkamista. Jos aiot jäädä vanhuuseläkkeelle vuodenvaihteessa, toimita meille eläkehakemus joulukuun alussa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä