Uudet työtavat innostivat Solteqin muuttoon Varman tiloihin Finlaysonin alueelle

Kansainvälisesti menestynyt IT- ja ohjelmistotalo Solteq tekee vahvaa kasvua ja keskittää nyt Tampereen-toimistonsa kaupungin ytimessä sijaitsevalle Finlaysonin alueelle, jonka kiinteistöt omistaa Varma. Solteq halusi muuttaa Finlaysonin alueelle, koska yrityksessä koetaan alueen olevan houkutteleva ja viihtyisä sekä nykyisille että potentiaalisille työntekijöille. Uusien tilojen valinnassa ja viimeistelyssä Solteq painotti henkilökunnan hyvinvointia ja mahdollisuutta työskennellä erilaisissa työpisteissä. Finlaysonin alueelle muutti lokakuun alussa yli 100 solteqlaista, ja yritys rekrytoi jatkuvasti uusia osaajia.

Solteq huomioi toimitiloissaan modernin työn vaatimukset. Yrityksen päätoimisto Vantaalla on toteutettu monitilaratkaisulla, ja nyt yritys panostaa Tampereen-toimistoonsa tuomalla hyväksi todetun työympäristömallinsa Finlaysonin alueelle. Monitilatyöskentelyyn sopivassa toimistossa on erilaisia työergonomiaa ja työssä viihtymistä tukevia työpisteitä. Toimitilat on rakennettu siten, että kollegat tapaavat toisiaan luontevasti, mutta myös hiljainen työskentely onnistuu. Solteqissa nähdään näillä asioilla olevan suuri vaikutus työssä jaksamiseen.

Henkilöstöllä oli keskeinen rooli uusien tilojen suunnittelussa. Kaikki Tampereen solteqlaiset saivat vaikuttaa siihen, mitä toimitiloissa painotetaan.

– Työntekijämme tekivät viimekädessä päätöksen uudesta toimistostamme Tampereella. He korostivat erityisesti Finlaysonin alueen keskeistä sijaintia, palveluja ja hyvää tunnelmaa. Finlaysonin alue huokuu inspiroivaa kulttuuriperimää. Me Solteqissa kunnioitamme myös sitä, miten upeasti aluetta on viime aikoina kehitetty, kertoo Solteqin Head of IT & Operations Perttu Kulmala.

Varman toimitilaratkaisut luovat edellytykset kasvulle

Työeläkeyhtiö Varman omistama Finlaysonin alue tarjoaa innostavat puitteet niin kuluttajakaupan liikkeille kuin toimistovuokralaisille. Alueen toimijat arvostavat muun muassa mahdollisuutta muokata upeita tiloja omia tarpeita vastaaviksi. Solteqin uusi toimisto sijaitsee Finlaysonin alueella TR38:ssa eli Siperia-nimisessä rakennuksessa. Tilat ovat pinta-alaltaan noin 1 300 neliömetriä.

– Solteq on merkittävä kansainvälinen IT- ja ohjelmistotalo. Myös heidän työkulttuurinsa on monen organisaation tavalla voimakkaassa muutoksessa. Me Varmalla haluamme tukea vuokralaistemme toiveita toimitilojen muutosten suhteen, kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennusta totta kai samalla kunnioittaen, sanoo Varman kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä