Jarno ja Mikael valtasivat Varman Instagramin

Noin vuosi sitten Varman eläkeasiantuntija Jarno Maukonen sanoi kovaäänisesti työpaikalla, että hänen koirallaankin on enemmän seuraajia kuin Varman Instagram-tilillä. Lausahdus jäi iloiseksi vitsiksi, mutta Jarnon hyvä työkaveri, myöskin eläkeasiantuntuja Mikael Westerlund, muisti nämä sanat ja nosti vuoden lopussa viestinnän järjestämässä roadshow’ssa esille Instagram-tilin. "Saisiko Varman tilin, vaikka vain viikoksi käyttöön?"

Lumipallo lähti vyörymään, haasteeseen vastattiin haasteella ja hetken päästä kaveruksilla oli yhtiön tunnukset käytössään. Kolmisenkymmentä kuvaa myöhemmin Varman Instagram-tili oli työeläkealan seuratuimpia.

Kuvat puhukoon!

Maukonen ja Westerlund haluavat kuvata Varman Instagram-tilillä elämää, Varman arkea ja tapahtumia ja sitä mikä antaa virtaa elämään myös töiden ulkopuolella. "Meillä on paljon suunnitelmia! Asiasisältöistä tekstiä on muissa some-kanavissamme paljon, joten joskus on ihan kiva vain katsella kuvia ja fiilistellä. Kuvat puhukoon meidän puolestamme. Haluamme saada katsojan hymyilemään", visioivat kaverukset.

Instagram-tilin ylläpitäminen on lisännyt entisestään molempien asiantuntijoiden mielenkiintoa alaa ja yhtiötä kohtaan. "Olemme saaneet laajentaa omaa osaamisaluettamme ja tutustuneet samalla uusiin ihmisiin ympäri taloa. Talo on laajentunut", toteaa Mikael Westerlund.

"Yhtenä päivänä hississä eräs rouva katseli meitä ja sanoi lopulta hihittäen… ’Sä oot varmaan Jarno ja sä oot Mikael.’ Meille tuottaa iloa se, että saamme jonkun päivästä iloisemman."

Eläkeasiantuntijat Jarno ja Mikael työpisteellä.

Somen seuranta kuuluu asiantuntijan arkeen

Eläkeasiantuntijan tehtävässä tulee seurata eri medioissa käytävää keskustelua. Jos somessa twiitataan eläkkeisiin liittyvästä aiheesta, alkaa hetken päästä asiakaspalvelun puhelimet soida. "Asiakkaamme ovat hyvin valveutuneita, joten myös meidän on oltava hereillä ja seurattava aktiivisesti eri lähteitä ja selviteltävä asiat nopeasti", toteaa Westerlund.

Jos somessa twiitataan eläkkeisiin liittyvästä aiheesta, alkaa hetken päästä asiakaspalvelun puhelimet soida.

Meiltä kysytään some-keskusteluista bongattuja kysymyksiä, joista alkuperäinen lähde ei ole aina kertonut koko totuutta. Työn vastuullista hoitamista on olla perillä mitä maailmalla tapahtuu meidän kentällä."

Molemmat asiantuntijat seisovat vakaasti eläkejärjestelmän takana. "Meillä Suomessa tämä toimii hyvin ja takaa asiakkaille turvalliset eläkevuodet. Järjestelmä on oikeasti puolellamme", vahvistaa Maukonen.

Yhteiskunnallisuus ja vastuullisuus kiinnostavat nuoria

Muutama viikko sitten kaksikko oli mukana korkeakouluopiskelijoille ja valmistuneille suunnatussa rekrytointitapahtumassa Contact Forumissa. Nuorten innokkuus ja mielenkiinto Varmaa kohtaan yllätti. "Pari vuotta sitten he eivät messuilla tienneet, mikä Varma on ja mitä me oikein tehdään. Nyt he olivat selkeästi hakeneet tietoa eri medioista ja heitä kiinnosti vaikkapa työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen liittyvät asiat" iloitsi Maukonen.

"Minua lämmitti se, kuinka paljon nuoria kiinnosti yhteiskunnalliset aiheet, esimerkiksi vastuullisuus. Käsitys oli selvästi muuttunut kahdessa vuodessa, mikä tarkoittaa sitä, että meidän sosiaalisessa mediassa ja viestinnässä on tehty hyvää työtä", lisää Westerlund. "Innostus oli kasvanut selvästi. Oli mahtava kokea opiskelijoista huokuva optimismi ja heidän halunsa muuttaa maailmaa parempaan suuntaan. Se inspiroi ainakin meitä."

Tutustu Jarnon ja Mikaelin isännöimään Varman Instagram-tiliin: @tyoelakevarma

Hae Varmaan kesätöihin - lue lisää työpaikoistamme

Voisit olla kiinnostunut myös näistä