Varma myy Pyynikin Trikoon kiinteistön Aberdeen Standard Investmentsille

Varma on sopinut Pyynikin Trikoon kiinteistön myymisestä Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoimalle yhtiölle. Pyynikin Trikoon on tarkoitus siirtyä uudelle omistajalle vuoden 2018 maaliskuun alussa.

Pyynikin Trikoon entinen teollisuusalue sijaitsee Tampereen keskustan läheisyydessä, Pyhäjärven rannassa. Alueen rakennuksissa on vuokrapinta-alaa noin 34 000 neliömetriä. Niissä toimii erilaisia palveluja, toimistoja, työpajoja, pienvarastoja ja suosittu ravintola 4Vuodenaikaa Pyynikki. Alueen huonokuntoiset rakennukset tarvitsevat lähivuosina peruskorjausta, ja sen vajaakäyttö on kasvanut viime aikoina.

– Pyynikin Trikoon kiinteistö on hieno osa tamperelaista teollisuushistoriaa, josta on vuosien varrella kehittynyt monipuolinen taiteilijoiden, käsityöläisten, harrastamisen ja toimistojen keskittymä. Aloittamamme alueen kehitystyö jatkuu määrätietoisesti ja kokonaisvaltaisesti tulevan omistajan Aberdeenin voimin, kertoo kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki Varmasta.

Aberdeen on aloittanut Pyynikin Trikoon alueella kartoitustyöt tulevia kehitysprojekteja varten. Tarkoituksena on käyttää tämä vuosi suunnitteluun ja aloittaa ensimmäisen vaiheen rakennustyöt vuoden vaihteen tienoilla. Ensimmäisten uusien asuntojen on suunniteltu valmistuvan 2020.

– Olemme erittäin innostuneita tämän kiinteistökohteen hankinnasta. Sen loistava sijainti, teollisuusarkkitehtuuri ja nykyinen toiminta luovat ainutlaatuiset kehittämislähtökohdat. Alueen tehdasmiljöö tullaan säilyttämään ja sen omaleimaista luonnetta vahvistamaan. Tavoitteena on vetovoimainen, elävä alue, jossa asuminen, palvelut ja erilaiset kulttuuritoiminnot kohtaavat toisensa, kertoo Aberdeenin kiinteistökehitysjohtaja Johanna Saarivuo.

 

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 878 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2016 Varman maksutulo oli 4,7 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,3 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2017 lopussa 45,4 miljardia euroa.

Aberdeen Standard Investments on maailman johtavia varainhoitajia, joka toimii osana Standard Life Aberdeen -sijoitusyhtiöryhmää. Yli tuhat sijoitusammattilaista hallinnoi lähes 650 miljardin euron varallisuutta 80 maassa . Suomessa parinkymmenen hengen  toimisto vastaa noin miljardin euron kiinteistövarallisuudesta. Yhtiöllä on 1,2 miljoonaa osakkeenomistajaa ja se on listattu Lontoon pörssissä. Standard Life Aberdeen muodostettiin Standard Life PLC:n ja Aberdeen Asset Management PLC:n yhdistyessä 14. elokuuta 2017.

Lisätietoja:
Kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki, Varma, puh. 040 729 8144, sähköposti etunimi.sukunimi@varma.fi
Kiinteistökehitysjohtaja Johanna Saarivuo, Aberdeen, puh 050 366 9152, johanna.saarivuo@aberdeenstandard.com
Viestintäpäällikkö Leena Rantasalo, puh. 050 300 7980, sähköposti etunimi.sukunimi@varma.fi

Varman kiinteistöt

Voisit olla kiinnostunut myös näistä