Varma odottaa toimittajiltaan vastuullista otetta

Varman tuoreet yritysvastuuvaatimukset toimittajille kertovat, miten hankinnan kumppanien pitää huolehtia velvoitteistaan.

Yritysvastuuvaatimukset (Supplier Code of Conduct) koskevat sekä nykyisiä että uusia palveluntarjoajia, tavarantoimittajia ja myyntiverkoston edustajia. 

Toimittajien pitää sitoutua eettiseen ja läpinäkyvään liiketoimintaan. Niiden vastuulla on huolehtia myös siitä, että koko hankintaketju kestää tarkastelun.

– Tähän mennessä vastuullisuuden kehittämisessä olemme kiinnittäneet paljon huomiota omaan toimintamme ja erityisesti sijoitustoimintaan. Nyt oli toimitusketjun vuoro, yritysvastuupäällikkö Katariina Sillander sanoo.

Varma on merkittävä hankkija. Toissa vuonna ostimme palveluita ja tavaroita noin 220 miljoonan euron arvosta. Suurin hankintaryhmä on rakennuttaminen. Sen jälkeen tulevat kiinteistöjen ylläpito ja it-hankinnat.

Toimitusketjut mutkikkaita

Vastuullisuusasiat hankinnoissa ovat monimutkaisia, koska toimitusketju on yhä useammin globaali. Esimerkiksi tuttu kotimainen kumppani voi ostaa alihankintaa maasta, jossa ihmisoikeudet eivät ole samalla tasolla kuin Suomessa.

– Vaatimuksemme pohjautuvat mm. kansainvälisen työjärjestö ILO:n määrittelemiin perusoikeuksiin ja YK:n Global Compact -periaatteisiin, joihin kuuluvat mm. ihmisoikeuksien ja ympäristön kunnioittaminen sekä lahjonnan ja korruption torjunta, Katariina Sillander kertoo.

Yritysvastuuvaatimukset tulevat osaksi jokaista Varman kilpailutusta ja hankintasopimusta. Varma voi tarvittaessa tehdä auditointeja sekä pyytää toimittajiltaan selvityksiä ja korjaustoimia.

Seuraavaksi tavoitteena on koota tarkempi vastuullisuusohjeistus kiinteistöpuolen hankintoihin. Esimerkiksi rakennuttamisessa on paljon ympäristöön liittyviä velvoitteita.

Vastuullisuus on osa Varman arkea ja liiketoimintaa. Kerromme aktiivisesti, mitä vastuullisuus meille tarkoittaa ja miten vastuullinen toimintamme näkyy yhteiskunnassa. Kehitämme jatkuvasti vastuullisia toimintatapojamme. Kannamme huolta ilmastonmuutoksen hillinnästä, niin sijoitussalkussamme kuin toimitusketjussa ja omassa toiminnassamme.

Lue lisää: Yritysvastuuvaatimukset toimittajille (Supplier Code of Conduct)

Lisätietoja: yritysvastuupäällikkö Katariina Sillander, p. 040 709 9836, katariina.sillander@varma.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä