Eläkehakemusten käsittely nopeutui edelleen alkuvuonna

Varman asiakkaat saavat eläkepäätöksensä alkuvuoden tilastojen mukaan edelleen selvästi nopeammin kuin alalla keskimäärin.

Huhtikuun tilastojen mukaan käsittelemme eläkehakemukset keskimäärin 8,7 päivää nopeammin kuin muut työeläkevakuuttajat. Käsittely on nopeutunut viime vuodesta entisestään.

Hakemusten keskimääräinen käsittelyaika on noin 32 päivää, mutta aika vaihtelee eläkelajista riippuen. Esimerkiksi uuden vanhuuseläkkeen päätöksen voi saada jopa muutamassa päivässä. Toisaalta työkyvyttömyyseläkkeiden käsittelyaika on pidempi.

Vanhuuseläkkeen ja osittaisen vanhuuseläkkeen hakemusmäärä laski, kuntoutus- ja työkyvyttömyyseläkehakemukset kasvussa

Vanhuuseläkehakemusten määrä väheni alkuvuonna 25 prosentilla. Tämä johtuu siitä, että vanhuuseläkkeen alaikäraja nousi vuonna 1955 syntyneillä 63 vuoteen 3 kuukauteen.

Osittaisen vanhuuseläkkeen suosio on vähentynyt viime vuoden alusta reilut 40 %. Hakemusmäärä on vakiintunut noin 180 kappaleeseen kuukaudessa. Tammi-huhtikuussa saimme hakemuksia 738 kpl, kun vuoden 2017 alkukuukausina määrä oli 1 280 kpl. Työuraeläke on tähän mennessä myönnetty 2 hakijalle.

Vuoden alkukuukausia on leimannut sekä kuntoutushakemusten ja työkyvyttömyyseläkehakemusten määrän kasvu. Kuntoutushakemusten määrä on kasvanut lähes 25 % ja uusien työkyvyttömyyseläkehakemusten 18 %. Osa työkyvyttömyyseläkehakemusten kasvusta selittyy työttömien aktiivimallilla.

Seuraamme Varmassa asiakaspalvelumme saamaa palautetta jatkuvasti ja hyödynnämme sitä palvelumme kehittämisessä. Puhelinpalvelumme arvosana alkuvuodelta on 8.92. Palveluamme kiitetään nopeudesta, ystävällisyydestä ja asiantuntevuudesta. Myös nopea eläkehakemusten käsittely saa kiitosta. Tammi-huhtikuussa saimme palautetta noin 6 000 asiakkaalta.

Uutinen
Varman asiakkaat saavat eläkepäätöksensä nopeasti
eläketurva, yhtiötietoa 24.01.2018

Voisit olla kiinnostunut myös näistä