Varma mukaan kiinteistö- ja rakennusalan vastuullisuutta kehittävään Green Building Counciliin

Varma on liittynyt Green Building Council Finlandiin (GBC Finland). Yhdistys edistää rakennetun ympäristön kestävää kehitystä.

GBC Finlandin tavoitteena on tuoda kestävän kehityksen näkökulma luonnolliseksi osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakentamisalan toimintaa.

– Vastuullisuus on osa Varman strategiaa ja kaikkea liiketoimintaamme. Merkittävänä kiinteistösijoittajana meille on tärkeää, että kestävä kehitys huomioidaan kiinteistö- ja rakennusalalla. GBC:n jäsenyyden kautta pääsemme tukemaan ja vaikuttamaan kiinteistöalan vastuullisuuden tulevaisuuteen, sanoo Varman seniorianalyytikko Johanna Haikala, jonka työhön kuuluu kiinteästi kiinteistöjen vastuullisuuden kehittäminen.

– Osalla Varman kiinteistöistä on jo ympäristösertifikaatti, ja tavoitteena on sertifioida suurin osa toimitilakiinteistöistä. Siksi GBC:n kiinteistöjen ympäristöluokitusten edistämistyö on myös tärkeää, Johanna Haikala lisää.

GBC Finland mm. edistää uusien, innovatiivisten ratkaisujen hyödyntämistä ja tuottaa puolueetonta tietoa jäsenorganisaatioiden päätösten pohjaksi. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen kestävään kehitykseen liittyvää koulutusta, tietopalvelua ja kehitystoimintaa.

GBC Finland tuo myös kansallisen näkökulman kiinteistöjen ympäristöluokitusjärjestelmien soveltamiseen.

– Toivotamme Varman lämpimästi tervetulleeksi GBC:n jäseneksi. Rakennetun ympäristön merkitys korostuu yhteiskunnan siirtyessä kohti hiilineutraalisuutta ja resurssien tehokkaampaa käyttöä. Varman laaja-alainen vastuullisuus ja tahto toiminnan jatkuvaan parantamiseen on hyvä esimerkki tulevaisuuteen katsomisesta, toteaa Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Mikko Nousiainen.

Lisätietoja:
Seniorianalyytikko Johanna Haikala, Varma, puh. +358 40 820 6696
Toimitusjohtaja Mikko Nousiainen, Green Building Council Finland,
puh. 040 525 8440

Voisit olla kiinnostunut myös näistä