Varma nousi yritysten kärkikastiin EcoVadis-arvioinnissa

Toimitusketjujen vastuullisuutta kansainvälisesti arvioiva EcoVadis on myöntänyt Varmalle kultatason tunnustuksen (CSR Rating Gold). Varman vastuullisuuskäytännöt arvioitiin erinomaisiksi, ja se ylsi viiden prosentin parhaimmistoon 45 000 analysoidun yrityksen joukossa.  

EcoVadis arvioi toimittajien vastuullisuutta ympäristöasioiden, työelämän käytäntöjen, eettisten toimintatapojen ja kestävän hankinnan näkökulmista. Riippumaton arviointi valmistui kesällä.  

– Meillä vastuullisuus on keskeinen osa strategiaa ja mukana sekä periaatteissa, päätöksissä että arjen työssä ja kehittämisessä. On hienoa, että kova työ näkyy myös erinomaisena tuloksena EcoVadiksen arvioinnissa, Varman yritysvastuupäällikkö Katariina Sillander sanoo. 
 
Vastuullinen liiketoiminta tarkoittaa Varmalle ennen kaikkea vakavaraisuuden turvaamista, eläketurvan sujuvaa toimeenpanoa ja työkyvyn tukemista. Vastuullisuus on kiinteä osa sijoitustoimintaamme ja omistajakäytäntöjämme.  
 
– Olemme kiinnittäneet viime vuosina paljon huomiota ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, työkulttuurin uudistamiseen sekä liiketoiminnan kustannustehokkuuteen ja eettisyyteen. Työtä on tehty niin toimintaperiaatteiden kuin prosessien ja konkreettisten tekojen tasolla.

Varma raportoi vastuullisuudestaan Global Reporting Initiative (GRI) -standardin mukaisesti ja on sitoutunut toiminnassaan mm. YK:n yritystoimintaa ja ihmisoikeuksia koskeviin periaatteisiin sekä vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.  
 
Vuonna 2007 perustettu EcoVadis on arvioinut yrityksiä 190 eri toimialalta ja 150 maasta. Sen menetelmät perustuvat kansainvälisiin yritysvastuustandardeihin, kuten Global Reporting Initiativeen, YK:n Global Compact -aloitteeseen ja ISO 26000 -standardiin. 

Varman vastuullisuuskäytäntöihin sekä vuosi- ja yritysvastuuraporttiin voi tutustua verkkosivuillamme.

Lisätietoja: Yritysvastuupäällikkö Katariina Sillander, p. 040 709 9836 

Varman vastuullisuustekoja 

  • Varman sijoitusten hiilijalanjälki on laskenut reippaasti 2 vuodessa. Osakesalkun hiilijalanjälki pieneni peräti 27 % vuoden 2015 lähtötasosta. Tavoitteet saavutettiin etuajassa kaikissa sijoituslajeissa. 
  • Omistajaohjauksen periaatteisiin on lisätty uusia vastuullisuuslinjauksia. Varma odottaa yhtiöiltä esimerkiksi raportointia ilmastonmuutoksen vaikutuksista niiden liiketoimintaan nyt ja tulevaisuudessa. 
  • Varman omistamien kiinteistöjen katoille on asennettu aurinkovoimaloita. Niitä on nyt toiminnassa kuudessa kohteessa eri puolilla Suomea. 
  • Yhtenä vastuullisuusteemana on sukupuolten välinen tasa-arvo. Tavoitteena on, että Varman johtoryhmässä ja keskijohdossa on sekä naisia että miehiä vähintään 40 % vuoteen 2022 mennessä.   
  • Varma liputti yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden puolesta tämän vuoden Helsinki Pride -viikolla. Henkilöstölle tarjotaan valmennusta seksuaali- ja sukupuolivähemmistön kohtaamiseen työyhteisössä. 
  • Olemme laatineet yritysvastuuvaatimukset toimittajillemme. Edellytämme, että koko hankintaketju sitoutuu eettiseen ja läpinäkyvään toimintaan. 
  • Olemme pienentäneet Salmisaaren-toimitalomme ekologista jalanjälkeä. Ruokajätteen määrä supistui yli kolmanneksen, kun henkilöstöravintola alkoi myydä ylijäänyttä lounasruokaa. 
  • Suurin osa eli 70 % Varman uusista työsuhdeautoista on erittäin vähäpäästöisiä. Pysäköintihallissa on 250 paikkaa hybridi- ja sähköautoille. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä