Tulorekisteri koskee myös yhdistyksiä, säätiöitä, järjestöjä ja asunto-osakeyhtiöitä

Tulorekisteri koskee kaikkia, jotka maksavat palkkoja. Palkkojen ilmoittajana voi siis olla esimerkiksi yritys, kotitaloustyönantaja, yhdistys ja säätiö, kunta, julkinen organisaatio tai asunto-osakeyhtiö. 

– On hyvä muistaa, että palkkojen ilmoitusvelvollisuus tulorekisteriin koskee yrittäjien ja työnantajien lisäksi monia eri tahoja. Kannattaa katsoa listaus tarkalla silmällä ja vinkata asiasta esim. omalle taloyhtiölle. Onhan tulorekisteriasiat jo työn alla, muistuttaa Varman vakuutuspalvelujohtaja Riikka Nivus.   
 
Tulorekisteri.fi-sivulta löytyy kattava materiaali eri käyttäjäryhmille. Tulorekisterin oma asiakaspalvelu ja chattikin on jo auki, joten ilman neuvoja ei pitäisi jäädä. Nyt pitää vain laittaa tuulemaan hyvissä ajoin, sillä järjestelyt vaativat kyllä aikaa, toteaa Nivus. 

Tulorekisteri - asunto-osakeyhtiöt ja kiinteistöosakeyhtiöt 

Tulorekisteri koskee myös asunto-osakeyhtiöitä ja kiinteistöosakeyhtiöitä, jotka maksavat palkkoja, muita ansiotuloja tai kustannusten korvauksia. Tiedot pitää ilmoittaa tulorekisteriin jokaisen maksutapahtuman jälkeen viiden kalenteripäivän kuluessa. 

Tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat tehdystä työstä maksetut palkat, luontoisedut, palkkiot, työkorvaukset sekä muut ansiotulot. Myös verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset on ilmoitettava. 

Palkkiot ja korvaukset ilmoitetaan tulorekisteriin 

Tulorekisteriin ilmoitetaan aina taloyhtiön hallituksen jäsenille maksetut kokouspalkkiot. 

Jos taloyhtiö maksaa hallituksen jäsenille kustannusten korvauksia esimerkiksi oman puhelimen käytöstä tai kilometrikorvauksia, korvaukset on ilmoitettava tulorekisteriin.  

Isännöitsijän palkkiot on ilmoitettava, jos isännöitsijä tai isännöitsijäyhtiö ei ole ennakkoperintärekisterissä. Taloyhtiö voi tarkistaa YTJ:n sivulta, kuuluuko isännöitsijä ennakkoperintärekisteriin. 

Taloyhtiöt teettävät myös remontteja. Remonteista maksetut korvaukset on ilmoitettava tulorekisteriin, jos remonttipalvelua tarjoava yritys tai henkilö ei ole ennakkoperintärekisterissä. 

 

Kokoussivunkuva.jpg

Tulorekisteri - yhdistykset, säätiöt ja järjestöt  

Tulorekisteriin ilmoitetaan 1.1.2019 jälkeen maksetut palkka- ja ansiotulot. Tulorekisteri koskee kaikenlaisia yhdistyksiä, myös yleishyödyllisiä tai rekisteröimättömiä yhdistyksiä ja säätiöitä, jotka maksavat palkkoja tai muita ansiotuloja. 

Tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin jokaisen maksutapahtuman jälkeen viiden kalenteripäivän kuluessa. Tulorekisteri ei säätele sitä, milloin tulot pitää maksaa. Tulorekisteri säätelee ilmoittamista: kun palkat on maksettu, tiedot pitää ilmoittaa tulorekisteriin viiden kalenteripäivän kuluessa. 

Mitä tietoja tulorekisteriin ilmoitetaan? 
 
Tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat tehdystä työstä maksetut palkat, luontoisedut, palkkiot, työkorvaukset sekä muut ansiotulot. Myös verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset on ilmoitettava. 

Tulorekisteriin ilmoitetaan maksetut päivärahat, ateriakorvaukset ja kilometrikorvaukset. Myös luontoisedut, kuten puhelinetu tai autoetu, on ilmoitettava. Verovapaita luontoisetuja (kuten nettietu) ei kuitenkaan ilmoiteta tulorekisteriin. 

Tulorekisteri ei muuta stipendien tai apurahojen ilmoittamisen menettelyä. Ne ilmoitetaan edelleen suoraan Verohallinnolle vuosi-ilmoituksella. 

 

Lisätietoja tulorekisteristä

tulorekisteri.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä