Varma ryhtyy Helsinki Priden viralliseksi kumppaniksi

Varma on vuonna 2019 yksi Helsinki Priden virallisista yhteistyökumppaneista. HeSeta ry valmentaa varmalaisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvissä kysymyksissä, ja myös Varman asiakasyrityksiä kannustetaan kehittämään syrjinnästä vapaita työpaikkoja.

– Pride-kumppaniksi ryhtyminen on sellainen teko, joka kertoo yrityksen arvomaailmasta enemmän kuin tuhat sanaa, toteaa HeSeta ry:n  toiminnanjohtaja Aaro Horsma.

Viime kesänä Varma osallistui Helsinki Pride -viikkoon, ja tänä syksynä teema on jatkunut varmalaisten valmennuksella. Sateenkaarivähemmistöistä puhuminen istuu hyvin Varman arvoihin ja yritysvastuutavoitteisiin sekä haluun lisätä työelämän monimuotoisuutta.

Finanssialaa pidetään usein hieman konservatiivisena, ja joku saattaa hämmästyä kuullessaan, että työeläkeyhtiö puhuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta.

– Vastuullisuus on keskeinen osa Varman strategiaa ja rohkeus on yksi arvoistamme. Meillä on edistyksellinen työkulttuuri, jota nyt kehitämme niin, että työpaikkamme on syrjinnästä vapaa alue kaikille, myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, sanoo Katri Viippola, Varman HR:stä, vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaava johtaja.

Vastuullinen liiketoiminta Varmassa tarkoittaa muun muassa työkyvyn tukemista asiakasyrityksissä. Varma kannustaa myös asiakkaitaan vahvistamaan monimuotoista työkulttuuria.

– Rikkaus on monimuotoisuudessa, ja siksi kaikilla pitää olla lupa käyttää työssä täyttä potentiaaliaan. Suomalaisilla yrityksillä on aito mahdollisuus rakentaa siltoja ja muuttaa työelämää konkreettisesti paremmaksi, Katri Viippola korostaa.

Voiko sinun työpaikallasi tulla kaapista?

Tuore tutkimus osoitti, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä huomioiva yritys on paitsi taloudellisesti kannattavampi myös työympäristönä mukavampi kuin vähemmän suvaitsevainen yritys. Myös osaajien rekrytointi on helpompaa.
Horsman mukaan lähes jokaiselta työpaikalta löytyy homoja, lesboja tai transihmisiä.

– Kun syrjinnästä vapaita tiloja luodaan taitavasti, työntekijöiden ei tarvitse jatkuvasti salata omaa sukupuoli-identiteettiään tai seksuaalista suuntautumistaan, Aaro Horsma sanoo.

Helsinki Pride-kumppanina Varma saa HeSetan asiantuntijoilta ja yritysverkostosta vinkkejä tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen työpaikan rakentamiseen. HeSetan järjestämissä valmennuksissa käsitellään muun muassa seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuutta sekä puhetyylin vaikutusta arvostavan ilmapiirin rakentamisessa.

Monimuotoisuus tarkoittaa tilan tekemistä vähemmistöille

Varma on HeSeta ry:n virallinen yhteistyökumppani ja mukana mm. Helsinki Pride -viikolla, josta on tullut yksi Suomen suurimmista ihmisoikeustapahtumista. Helsinki Pride -viikkoa vietetään juhannuksen jälkeisellä viikolla. Työtä asian eteen tehdä Varmassa kuitenkin vuoden jokaisena päivänä.

Yksi Varman vastuullisuustavoitteista on saada yhtiöstä monimuotoisempi työpaikka. Aiemmin töitä on tehty mm. sukupuolten välisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseksi.

Varma on kannustanut myös asiakasyrityksiään huomioimaan vähemmistöjen työllistämistä. Viime kesänä Varma oli mukana vammaisten nuorten työllistymistä tukevan Vamlaksen kesätyökampanjassa. Siinä työnantajia kannustettiin palkkaamaan kesätöihin vammaisia ja osatyökykyisiä nuoria. Varma on osallistunut myös Vastuullinen kesäduuni-kampanjaan jo monta vuotta.

Artikkeli
Luodaan työpaikoista syrjinnästä vapaita alueita
työelämä 02.11.2018

Voisit olla kiinnostunut myös näistä