Varma tukee joululahjoituksella Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n toimintaa

Varma ohjaa joulukortteihin ja -lahjoihin tarkoitetut varat tänä vuonna Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n (HERO) toimintaan. Lahjoituksen suuruus on 8000 euroa.

Hero on oppimisvaikeuksisten henkilöiden paikallinen etujärjestö, jonka toiminta-aluetta on pääkaupunkiseutu ja Uudenmaan alue. Yhdistys tiedottaa, kouluttaa ja järjestää toimintaa sekä tapahtumia oppimisvaikeuksiin ja erilaiseen oppimiseen liittyvien teemojen ympäriltä.

Oppimisvaikeus sanana viittaa vahvasti koulumaailmaan, mutta hidas lukeminen, työläs kirjoittaminen, kääntyvät kirjaimet tai numerot, vaikeudet muistaa pitkiä numerosarjoja sekä muut vastaavat ongelmat näkyvät myös työpaikoilla. Heron yhtenä kohderyhmänä ovat työelämässä olevat henkilöt, joilla on oppimisvaikeuksia.

– Varman eläke- ja kuntoutushakemuksissa tulee jatkuvasti esiin tilanteita, joissa oppimisvaikeus aiheuttaa työtehtävien muutoksissa lisää kuormittumista ja vaikeuttaa osaltaan työelämässä jatkamista, toteaa Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs.

Heron ovella kysytään oppimisen haastetta, ei diagnoosia

Oppimisvaikeuksiin tarvitaan apua, neuvoa ja kekseliäitä ratkaisuja. Silloin käytännönläheinen ja toiminnallinen tapa tarttua oppimisvaikeuksiin toimii hyvin diagnoosikeskeisen ajattelun sijaan. Esimerkiksi harrasteryhmät, hankkeet, koulutukset, neuvonta ja ohjaus ovat Herossa hyväksi havaittuja työmuotoja.

– Varman joululahjoituksen turvin voimme kehittää edelleen toimintaamme päivittämällä vanhoja ja kehittämällä uusia toimintatapoja. Malliluokan kehittäminen alkoi vajaa vuosi sitten, ja siihen tarvitaan lisää resurssia. Oppimisen apuvälineitä ja oppimispelejä tarvitaan kuumeisesti lisää, ja tällä lahjoituksella hankinnat saadaan tehtyä. Jokainen ihminen oppii omalla tavallaan. Se tapa löydetään yhdessä tekemällä, kertoo Heron toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka.

Tutustu Heron toimintaan osoitteessa www.lukihero.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä