Eläkehakemusten käsittelyaika alan nopeinta, asiakastyytyväisyydessä hyvää kehitystä

Eläkepäätöksen saa Varmasta nopeammin kuin työeläkealalla keskimäärin. Vuonna 2018 eläkehakemusten käsittely nopeutui Varmassa 5,6 päivää edelliseen vuoteen verrattuna ollen 9,4 päivää muiden työeläkeyhtiöiden keskiarvoa nopeampi.

Hakemusten käsittelyaika nopeutui kaikissa eläkelajeissa. Käsittelyaika oli vuoden lopussa keskimäärin 31,3 päivää. Aika vaihtelee eläkelajista riippuen. Vanhuuseläkkeen päätöksen voi saada jopa muutamassa päivässä. Toisaalta työkyvyttömyyseläkkeiden käsittelyaika on pidempi.

Loppuvuodesta huippulukemat puhelinpalvelusta

Keräämme asiakkaidemme palautetta puhelinpalvelusta, eläkehakemusten käsittelystä ja eläkkeen maksamisesta. Viime vuonna saimme noin 43 000 asiakaspalautetta.

Puhelinpalvelun keskimääräinen arvosana koko vuodelta oli 8,98. Marras- ja joulukuun arvosanat olivat kaikkien aikojen korkeimmat, 9,19 ja 9,16.

Eläkehakemusten käsittelyn arvosana oli 8,64. Tähän heijastuu se, että vaikka hakemusten käsittelyaika on Varmassa alan nopein, myös asiakkaidemme odotukset ovat korkealla tasolla. Samalla 88,6 % piti hakemuksen käsittelyä sujuvana. Tyytyväisimpiä ovat osittaisen vanhuuseläkkeen saajat.

Asiointipalveluiden käytössä kasvua

Henkilöasiakkaiden asiointipalveluiden käyttö kasvoi viime vuonna 16 %. Esimerkiksi työeläkeotteen tarkistuksia tehtiin 100 000 kertaa. Eniten palveluita käyttävät 60 - 64-vuotiaat.

Asiointipalveluissa voi muun muassa arvioida tulevan eläkkeensä määrää, hakea eläkettä ja eläkkeensaajana tarkistaa omia eläketietojaan. Palvelussamme on myös sähköinen arkisto, jossa eläkepäätös ja eläkkeensaajan vuodenvaihteen kirje ovat saatavilla.

 

 

Uutinen
Kuntoutuksen ja työkyvyttömyyseläkkeen hakemukset kasvussa viime vuonna
eläketurva 22.01.2019

Voisit olla kiinnostunut myös näistä