Varma ensimmäisenä finanssialalla Helsinki Priden virallinen kumppani

Varma on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman Helsinki Priden virallinen kumppani.

– Kumppanuudella Varma haluaa viestittää, että monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus ovat meille tärkeitä arvoja ja tekoja. Jokainen työntekijämme, asiakkaamme ja kumppanimme voi olla oma itsensä, sanoo Varman vastuullisuudesta, HR:stä ja viestinnästä vastaava johtaja Katri Viippola.

– Finanssiala saatetaan mieltää vanhanaikaiseksi tai konservatiiviseksi, mutta Varmalla on tunnetusti edistyksellinen työkulttuuri. Monimuotoisuus on yksi kehityksen osa-alue ja samalla osa Varman vastuullisuustyötä.

Tärkeintä on suomalainen työelämä ja työhyvinvointi

Vastuullisuus on osa Varman strategiaa ja tavoitteena työhyvinvoinnin edelläkävijänä on edistää yrityksissä työympäristöä, joka on turvallinen ja yhdenvertainen jokaiselle työyhteisön jäsenelle. Keskeistä Pride-työssä on suomalainen työelämä ja jokaisen yhdenvertainen kohtelu.

– Tärkeintä on, että asiasta aletaan keskustella suomalaisilla työpaikoilla. Ei riitä, että tehdään näkyvä markkinointikampanja tai todetaan lakonisesti kaikkien olevan tervetulleita meille. Keskustelemalla ja henkilöstöä sekä esimiehiä valmentamalla lisätään tietoa ja ymmärrystä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Samalla vahvistetaan psykologista turvallisuutta ja tunnistetaan mahdollisia esteitä, joita vähemmistöt työpaikoilla kohtaavat.

– Rikkaus on monimuotoisuudessa, ja siksi kaikilla pitää olla lupa käyttää työssä täyttä potentiaaliaan. Silloin ihminen myös suoriutuu paremmin. Tämä ei ole mitätön asia työnantajankaan kannalta, Viippola toteaa.

Katri Viippola.jpg

Sanoista tekoihin


Varma on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta työyhteisössä. Viime kesänä Varma osallistui ensi kertaa Helsinki Pride -viikkoon. Viime syksyn ja talven aikana HeSeta Ry:n Aaro Horsma ja Dakota Demirbas kouluttivat Varman henkilöstöä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen huomioimisesta työyhteisössä. Työskentely jatkuu tänä vuonna yhä painokkaammin virallisen kumppanuuden muodossa.

Pride-viikon tapahtumia 24.–30.6.2019 on suunnittelemassa monta varmalaista. Kuka tahansa on saanut lähteä mukaan ja innostuneita on paljon. Pride-jengi järjestää kaikille varmalaisille oman Pride-viikon tapahtuman. Tapahtumassa jaetaan tietoa ja edistetään yhdenvertaisuutta ja nautitaan värikkäästä sateenkaaritunnelmasta. Varma on näyttävästi mukana myös Pride-kulkueessa 29.6.2019.

Varma haluaa levittää tärkeää sanomaa myös asiakasyrityksiin ja yhteistyökumppaneilleen. Syksyksi 2019 heille on suunnitteilla oma koulutustilaisuus. Viippolan mielestä on tärkeää puhutella erityisesti niitä yrityksiä, joissa yhdenvertaisuustyöhön ei ole vielä herätty. Tässä Varma haluaa olla rohkea suunnannäyttäjä.

– Kannattaa myös muistaa, että kun kiinnitetään huomiota vähemmistöjen asioihin, parannetaan samalla myös enemmistön työelämää. Puhuttaessa yhden vähemmistön puolesta ei myöskään suljeta pois muita vähemmistöjä. Olemme Varmassa ryhtyneet toimiin mm. maahanmuuttajien ja vammaisten tukemiseksi, jotta heidän on helpompi kiinnittyä työelämään. Olemme myös lisänneet työn joustoja, joilla tuetaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia työntekijöitämme, Viippola kertoo.

 

Uutinen
Varma ryhtyy Helsinki Priden viralliseksi kumppaniksi
työelämä, vastuullisuus 12.11.2018

Voisit olla kiinnostunut myös näistä