Varman asiointipalvelussa uusi työkalu TyEL-maksun ennustamiseen

Varman asiointipalvelussa voi nyt tehdä ennusteen kuluvan vuoden TyEL-maksusta. Uudessa palvelussa yritys voi seurata budjetin toteutumista ja tehdä loppuvuodesta arvion tilinpäätöstä varten. Seuraavan vuoden TyEL-maksujen ennustaminen mm. budjetointitarkoitukseen tulee mahdolliseksi syksyllä. Ennusteet tehdään vakuutustasolla.

Kuluvan vuoden TyEL-maksun ennustaminen on nyt mahdollista Varman asiointipalvelussa. Ennuste pohjautuu tulorekisteristä saatuihin palkkatietoihin, joten yrityksen tulorekisteriin antamien tietojen oikeellisuus takaa laadukkaan ennusteen. Seuraavan vuoden maksujen ennustaminen tulee mahdolliseksi syksyllä, kun maksuluokat vuodelle 2020 on laskettu.

– Mitä pidemmältä ajalta meille kertyy tietoa, sitä parempia ennusteita pystymme asiakkaillemme jatkossa tarjoamaan. Esimerkiksi aiemmin vuosi-ilmoittajana olleen yrityksen ennusteet voivat tarkentua kausi- ja/tai kuukausivaihtelun osalta, kun kuukausitasoisia ansiotietoja on kertynyt kokonaisen vuoden ajalta, kertoo Varman kehityspäällikkö Riitta Karppinen.

Kieliversioista on paljon iloa yrityksille, joissa asiointikieli on normaalisti suomi, mutta tarvetta on saada ennuste myös vaikkapa englanniksi, mainitsee kehityspäällikkö Riitta Karppinen.

Uudessa palvelussa on mahdollista tehdä useita TyEL-vakuutuksen maksuennusteita samalle vuodelle ja tallentaa laskelmat palveluun myöhempiä tarpeita varten.

– Yritys voi esimerkiksi syöttää palvelussa tulevan yritysjärjestelyn myötä muuttuvan vuosipalkan ja ennakoida siten uuden tilanteen vaikutusta työeläkemaksuun, lisää Karppinen.

TyEL-ennusteen tekeminen on helppoa

TyEL-ennusteen tekemiseksi tarvitsee asiointipalveluun syöttää vain vakuutuksen vuosipalkka. Palvelun info-napin takaa löytyvät tarkemmat ohjeet.

Ennustaminen on käytettävissä kaikilla Varman vakuutusasioiden asiointipalvelun käyttäjillä, joilla on oikeus vakuutusmaksutietoihin. Yrityksen oma asiointipalvelun yhteyshenkilö voi lisätä käyttöoikeudet niille henkilöille, jotka tarvitsevat näitä ennusteita työssään.

TyEL-ennuste

  • Huomioi automaattisesti tulorekisteriin ilmoitetut kuluvan vuoden TyEL-palkat ja siitä lasketun maksun.
  • Sisältää arvion koko vuoden TyEL-maksusta euroina.
  • Sisältää arvion koko vuoden TyEL-maksuprosentista.
  • Sisältää arvion työntekijöiden maksuosuudesta.
  • Sisältää myös hoitokustannusalennuksen ja asiakashyvityksen.

Ennusteen kieleksi voi valita myös englannin tai ruotsin.

Löydät uuden palvelumme: Varma.fi → Kirjaudu → Tunnistaudu →TyEL-vakuutuspalveluun → TyEL-maksut ja ennusteet

Sovellusasiantuntija Anne Ranta, matemaatikot Patrik Lod ja Suvi Vesterinen suunnittelemassa uutta palvelua.

Kaikissa TyEL-vakuutukseen liittyvissä asioissa voit aina olla yhteydessä Varman asiantuntijoihin. Palvelemme sinua arkisin kello 8.00–17.00 puhelimitse numerossa 010 192 100 tai chatissa.

Lue lisää TyEL-vakuuttamisesta

Tutustu Varman tilitoimistoille suunnattuun palvelukokonaisuuteen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä