Ohjelmistorobotti apuna kuntoutuksen kulukorvausten käsittelyssä

Varma korvaa ammatilliseen kuntoutukseen liittyviä kulukorvauksia.

- Korvaamme mm kuntoutukseen liittyviä matkakuluja, silloin kun kodin ja kuntoutuspaikan välinen matka on yli 10 km/suunta. Lisäksi korvaamme ammatillisen kuntoutuksen opiskelijoille opiskelutarvikekorvauksia ja opiskelupaikkakunnan asumiskuluja, kertoo kuntoutuskäsittelijä Sirpa Mäkinen, joka hoitaa Varmassa kuntoutuksen kulukorvauksia.

Kulukorvausten maksamisessa noudatamme Työeläkevakuuttajat Telan suosituksia.

Ohjelmistorobotti käsittelee kolmanneksen laskuista

Kulukorvauksiin liittyviä laskuja olemme maksaneet tänä vuonna noin 7 300 kpl. Kuntoutuskulujen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa.

- Hyödynnämme työssä ohjelmistorobottia, ja peräti 32 % tänä vuonna käsitellyistä laskuista on hoidettu sen kautta. Tänä syksynä saamme myös oppisopimuskoulutuksissa olevien opiskelutarvikekorvaukset robotin hoidettaviksi.

Robotiikkaan ja automatisaatioon liittyvä kehittäminen on Varmassa ketterää. Automatisaation ja robotiikan asiantuntijat ja liiketoiminnan asiantuntijat kokoontuvat matalalla kynnyksellä yhteisen aiheen äärelle ja vuoropuhelun kautta uudet ideat saadaan usein nopeastikin vietyä käytäntöön.

Kulukorvauksiin liittyvät hakemukset voi tehdä näppärästi verkkopalvelussamme.

Sirpa-Mäkinen.jpg

- Ammatillisen kuntoutuksen tuella opiskelevilla opiskelukorvauksen saaminen edellyttää ilmoitusta opiskelun jatkumisesta, kun opinnot lukukauden alussa on alkaneet. Kuntoutukseen liittyvä matkakuluja tulee taas hakea kalenterikuukausittain jälkikäteen, Sirpa Mäkinen ohjeistaa.

 

Opiskelija-kuntoutujan syyskausi alkaa

Ilmoita meille opiskelun jatkumisesta heti, kun opiskelusi syksyllä on alkanut.

Maksamme sinulle opiskeluun liittyvän korvauksen, kun olemme saaneet ilmoituksesi opintojen jatkumisesta (Kuntoutujan hakemukset ja palvelut > Matkalasku ja ilmoitukset > Ilmoitus opiskelusta.)

Voisit olla kiinnostunut myös näistä