Palkka.fi:ssä uusi ominaisuus – TyEL-laskut saa nyt suoraan Varmasta

Palkka.fi julkaisi tänään palvelussaan uuden ominaisuuden, joka mahdollistaa TyEL-maksun laskutustavan valinnan. Nyt käyttäjä voi itse valita, haluaako palkkailmoituksen mukaisen laskun eläkeyhtiöltään vai hakea maksutiedot entiseen tapaan Palkka.fi-palvelusta. Uudistuksen myötä Palkka.fi:tä käyttävät Varman asiakkaat saavat halutessaan käyttöönsä koonti- ja verkkolaskutuksen.

Uudistus mahdollistaa laskun suoraan Varmasta

Varman vakuutuspalvelussa on jo pitkään toivottu Palkka.fi-palveluun laskutustavan valinnan mahdollisuutta.

– Saimme alkuvuoden aikana Palkka.fi:tä käyttäviltä asiakkailtamme palautetta, joissa toivottiin erityisesti verkkolaskutusta sekä mahdollisuutta vain yhteen laskuun per kuukausi silloinkin, kun palkkoja maksettiin useita kertoja kuukaudessa. Nyt nämä mahdollisuudet toteutuvat, kun laskutuksesta voi sopia suoraan Varman kanssa, kertoo vakuutuspalveluiden suunnittelija Ville Elsinen.

Jatkossa Palkka.fi:n käyttäjä voi siis itse valita kyseisessä palvelussa, haluaako hän palkkailmoituksen mukaisen laskun eläkeyhtiöltään. Tämä valinta mahdollistaa Palkka.fi:tä käyttäville koonti- ja verkkolaskutuksen Varmasta.

Maksamisen voi hoitaa myös nykyisellä tavalla, jossa maksamista varten tarvittavat tiedot muodostetaan palkkailmoitusten yhteydessä Palkka.fi-palveluun.

Laskutustavan valinta täytyy tehdä itse Palkka.fi:ssä

Laskutustavan muuttaminen tehdään Palkka.fi-palvelussa Työnantajatiedot-välilehdellä Vakuutustiedot-kohdassa.

Ruksittamalla kohdan ”Haluan, että työeläkevakuutusyhtiö lähettää minulle laskun eikä suoritettavien TyEL-maksujen tietoja muodostu Palkka.fi:hin”, laskut tulevat jatkossa Varmasta voimassaolevien asiakastietojen mukaan.

Palkka.fi:n laskutustavan asetus pysyy voimassa ja sen voi halutessaan käydä muuttamassa suuntaan tai toiseen milloin tahansa.

Tämän jälkeen on hyvä käydä varmistamassa laskutustietojen muutokset koonti- ja verkkolaskutuksen osalta Varman asiointipalvelun Osoite- ja laskutustiedot-osiossa.

– Olemme aktiivisesti välittäneet asiakkailtamme saatua toivetta eteenpäin ja nyt tämä toivottu uudistus on totta. Jos uuden ominaisuuden käyttöönotto Palkka.fi:ssä mietityttää, voi meiltä aina kysyä neuvoa. Katsotaan samalla, että laskutustiedot ovat toivotulla tavalla, iloitsee rahaliikenteenhoitaja Tarja Haanpää.

 

Tarvitsetko apua muutoksessa? Palvelemme puhelimitse p. 010 192 100 ja chatissa arkisin kello 8–17. Kirjaudu asiointipalveluumme osoitteessa varma.fi 

Tutustu Varman TyEL-vakuuttamisen sisältöihin

Hyvä tietää

  • Uusi toiminnallisuus on Palkka.fi:n yrityskäyttöliittymällä ja se koskee sekä sopimusasiakkaita että tilapäisiä asiakkaita.
  • Toiminnallisuutta ei ole Palkka.fi kotitalouskäyttöliittymällä. Kotitalousasiakkaille suunnattu palvelu on rakennettu siten, että asiakas maksaa TyEL-maksut palkanlaskennan yhteydessä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä