Tee ennuste yrityksesi ensi vuoden TyEL-vakuutusmaksusta

Varman asiointipalvelussa voit nyt tehdä TyEL-vakuutusmaksuennusteen vuodelle 2020. Uusi ominaisuus helpottaa ja tarkentaa yrityksesi ensi vuoden TyEL-vakuutusmaksujen budjetointia. Tätä keväällä käyttöön otettua palvelua on jo aiemmin voinut käyttää kuluvan vuoden budjetin seuraamiseen ja loppuvuoden ennustamiseen.

TyEL-vakuutuksen maksujen ennustamisen palvelu laajenee ja maksujen ennakointi myös tulevalle vuodelle on nyt entistä helpompaa. Ennusteen tekemiseksi tarvitset ainoastaan arvion ensi vuoden palkkasummasta. Varman palvelu huomioi automaattisesti uudet TyEL-maksuprosentit ja suuremmilla työnantajilla maksuluokan vaikutuksen. Palkkasumma-arvion muuttuessa, voit tehdä aina uuden maksuennusteen tarkentamaan ensi vuoden työeläkemaksun budjettiarviota.

Varman ennuste sisältää:

  • arvion koko vuoden TyEL-maksusta euroina
  • arvioidun asiakashyvityksen ja hoitokustannusalennuksen
  • arvion TyEL-maksuprosentista ja työntekijöiden maksuosuudesta.

– Tämä on ehdottomasti hyödyllinen työkalu budjetin laatimisessa ja uskon, että monessa asiakasyrityksessämme tämä otetaan tyytyväisenä vastaan. Palkkaennusteen tarkentuessa uuden ajantasaisen ennusteen tekeminen onnistuu omalta koneelta todella helposti ja nopeasti. Ennusteiden määrää ei ole rajoitettu, joten ominaisuutta voi hyvin käyttää erilaisten skenaarioiden vaikutusten toteamiseen, kertoo vakuutustekniikan johtaja Ritva Tarkiainen.

Vuoden 2020 ennuste tarkentuu syksyn aikana 

Asiakkaiden ensi vuoden maksuennusteessa käytettävät prosentit perustuvat ETK:n tuoreimpaan lyhyen aikavälin maksutasoennusteeseen. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa vuoden 2020 TyEL-vakuutuksen maksut myöhemmin syksyllä ja lopulliset maksuprosentit huomioidaan uusissa ennusteissa sen jälkeen kun ne ovat tiedossa.

–  Teemme tämän todella helpoksi asiakkaillemme. Me täällä Varmassa päivitämme asiakasyritystemme maksujen arvioinnissa käytettäviä parametreja sitä mukaa, kun seuraavan vuoden maksua koskevat prosentit tarkentuvat, lisää Tarkiainen.

Vakuutustekniikan johtaja Ritva Tarkiainen.jpg

Vakuutustekniikan johtaja Ritva Tarkiainen iloitsee uudesta entistä laajemmasta ennustamisen palvelusta. 

Hyödynnä loppuvuoden ennustetta budjettiseurannassa

Varman asiakkaat ovat keväästä saakka voineet käyttää TyEL-vakuutusmaksun ennustamisen palvelua kuluvan vuoden budjetin seuraamiseen ja loppuvuoden ennustamiseen. Ennuste huomioi automaattisesti tulorekisteriin jo ilmoitetut TyEL-palkat ja niistä lasketut maksut sekä sisältää arvion koko vuoden maksusta.

TyEL-vakuutuksen maksu riippuu työntekijöille maksetuista palkoista, joten palkka-arvion tarkentuessa kannattaa tehdä uusi ennuste tämänkin vuoden budjettiseurantaa varten.

Jos olit asiakkaanamme jo vuonna 2018, ennuste sisältää myös Varman asiakashyvitykset ja mahdollisen hoitokustannusalennuksen.

Tarvitsetko apua TyEL-vakuutusmaksun ennustamisen palvelun käytössä? Palvelemme puhelimitse p. 010 192 100 ja chatissa arkisin kello 8–17. Kirjaudu asiointipalveluumme osoitteessa varma.fi.

Lue Varma.fi:n uutinen Varman asiointipalvelussa uusi työkalu TyEL-maksun ennustamiseen

Vuoden 2020 työeläkemaksut

  • Keskimääräinen TyEL-vakuutusmaksu on vuonna 2020 edelleen 24,4 prosenttia palkoista.
  • Työntekijöiden maksuosuus nousee 0,4 prosenttiyksikköä vuodesta 2019 ja työnantajien keskimääräinen TyEL-vakuutusmaksu vastaavasti laskee samalla määrällä.
  • Näistä asioista sovittiin työmarkkinoiden keskusjärjestöjen tekemässä kilpailukykysopimuksessa keväällä 2016.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä