Varma ostaa toimistokampuksen Espoon Leppävaarasta

Varma hankkii 18 500 neliömetrin toimistokampuksen Espoon Leppävaarasta aseman ja Panorama Tower -toimistotornin läheisyydestä. Päävuokralaiseksi kiinteistöön tulee ohjelmistoyhtiö Trimble Solutions Corporation.

Uusi toimistokampus täydentää Varman toimitilojen tarjontaa lähijuna-aseman vieressä Leppävaaran Hatsinassa. Kehä I:n läheisyydessä sijaitseva kohde on pääkaupunkiseudun vetovoimaisimpia työpaikka-alueita. Hyvät kulkuyhteydet Leppävaaran lähijunalle ja bussiasemalle sekä kauppakeskus Sellon tarjoamat palvelut mahdollistavat alueen sulautumisen osaksi kehittyvää kaupunkirakennetta.

– Varma on jo omistajana läheisessä Panorama Tower -toimistokiinteistössä. Nyt hankittava kohde on loistava lisä Varman kiinteistösalkkuun. Sijainti tarjoaa hyvät palvelut ja kulkuyhteydet, jotka paranevat entisestään, kun Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava uusi pikaraitiolinja Raide-Jokeri avataan, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi sanoo.

Varma on ollut mukana kehittämässä toimitilakohdetta yhdessä Trimblen ja myyjän NCC Property Developmentin kanssa, ja kohteesta luodaan toimiva ja moderni toimistokampus. Ohjelmistoyhtiö Trimble on nykyisinkin vuokralla Varman omistamassa kiinteistössä ja jatkaa vuokralaisena uudessa kohteessa. Hatsinaan valmistuu toimitiloja myös muille vuokralaisille noin 8 500 neliömetriä ja tilojen vuokraus on käynnissä. Toimistotilat valmistuvat 2021.

Valmistuvalle kohteelle ympäristösertifikaatti

Valmistuva kohde tulee saamaan BREEAM-ympäristösertifikaatin. Ympäristöluokituksen tarkastelussa ovat mm. energiatehokkuusjärjestelmät, jätteiden lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet ja joukkoliikenteen käytön mahdollistava sijainti. Kaikkiaan Varmalla on 38 samalla BREEAM-luokiteltua toimitilakiinteistöä.

– Kiinteistöjen päästöjen vähentäminen on yksi Varman keskeisistä vastuullisuustavoitteista, ja ympäristöluokitukset ovat konkreettinen keino kehittää kiinteistöjen ympäristöystävällisyyttä. Tavoitteenamme on saada kaikille merkittäville kiinteistöillemme ympäristöluokitus 2025 mennessä, Tomperi sanoo.

Hatsinan lähivaikutusalueella asuu yli 20 000 ihmistä ja 15 minuutin ajoajan säteellä lähes 500 000 asukasta.

– Hatsinasta on kehittymässä uudenlainen palvelu -ja työpaikkakeskittymä pääkaupunkiseudulle. Olemme iloisia, että valmistuva kohde on saanut pitkäaikaisen päävuokralaisen ja vakaan omistajan, NCC Property Developmentin Suomen maajohtaja Petri Bergström sanoo.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä