Varma sai ensikertalaiseksi hyvät tulokset kiinteistöjen vastuullisuutta ruotivassa GRESB-arvioinnissa

Varma osallistui ensimmäisen kerran kiinteistöjen vastuullisuuden GRESB-arviointiin ja sai tulokseksi 68 pistettä, joka oikeutti kahteen tähteen viidestä. Varma on toistaiseksi ainoa suomalainen työeläkeyhtiö, joka on osallistunut arviointiin.

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on kiinteistö-, infra- ja sijoitusvarojen vastuullisuuden arvioinnin ja benchmarkkauksen käytettävä globaali työkalu ja viitekehys, jolla sijoittajat voivat kerätä ja vertailla vastuullisuuden suorituskykyään.

GRESB:issä arvioidaan kiinteistöjen vastuullisuutta koko suoran kiinteistösalkun tasolla. Siinä tarkastellaan mm. kiinteistöjen vastuullisuusriskejä ja -mahdollisuuksia, energian- ja vedenkulutusta, kasvihuonekaasupäästöjä, ympäristöjohtamisjärjestelmiä sekä laajasti yritysvastuun periaatteita ja johtamista koko yhtiössä.

Varman tulos on 68/100, mikä ylittää pisteellä verrokkiryhmän keskiarvon ja on ensimmäisen vuoden osallistumisen pisteinä kelpo tulos. Keskimäärin ensikertalaiset saivat tänä vuonna arviossa 58 pistettä.

Vastuullisuuden linjauksista ja johtamisesta hyvät arviot

GRESB-arvioinnissa sijoittajat saavat tähtiluokituksen. Varman 68 pistettä oikeuttaa kahteen tähteen. Tähtiluokitukset riippuvat vuosittain myös kanssaosallistujien pisteytyksistä, ja tänä vuonna tähtirajat kiristyivät entisestään.

- Harmillisesti kolme tähteä jäi täpärästi saavuttamatta, mutta tämä on kuitenkin hyvä lähtötilanne seuraavia arviointeja silmällä pitäen. Pistemäärää tärkeämpää meille on se, että voimme hyödyntää arviointia yhtenä työkaluna kiinteistöjen vastuullisuuden kehittämisessä, kertoo Varman kiinteistöjen vastuullisuustyötä koordinoiva kiinteistösijoituspäällikkö Johanna Haikala.

Arvioinnissa Varma sai erityisen hyvät pisteet mm. vastuullisuuslinjauksista ja -periaatteista sekä niiden johtamisesta. Varmalla on ollut tavoitteena pienentää kiinteistöjensä hiilijalanjälkeä 15 prosenttia vuodesta 2015 vuoteen 2020, ja tavoitteeseen päästiin etuajassa.

Myös kiinteistöjen vastuullisuusriskit ja -mahdollisuudet arvioitiin korkealle, samoin Varman sertifiointityö.

- Parannettavaa meillä on esimerkiksi kulutustietojen kattavuudessa ja yhteistyössä mm. vuokralaistemme ja toimitusketjun kanssa, Johanna Haikala sanoo.

GRESB Real Estate Assessment (REA) on maailmanlaajuisesti vuosittain toteutettava arvio, johon osallistui tänä vuonna 1 005 kiinteistösijoittajaa. Arviointi perustuu raportointivuoteen 2018.

Omasta pääkonttorista tuli yritysvastuun koelaboratorio

Kiinteistösijoittajalle oma pääkonttori toimii koelaboratoriona vastuullisuuden kehittämisessä. Lue täältä, mitä kaikkea Salmisaaressa on pilotoitu.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä