Finlaysonin alueen tilat tarjoavat erinomaiset edellytykset Yrityskylän laajentuneelle toiminnalle

Vuonna 2016 Finlaysonin alueelle muuttanut Yrityskylä Alakoulu Pirkanmaa laajensi syksyllä toimintaansa. Yrityskylä on opetussuunnitelmaan perustuva kokonaisuus, joka tarjoaa kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta.

Yrityskylä Alakoulu sijaitsee edelleen Väinö Linnan aukiolla Vanhan tehtaan katutasotiloissa, mutta kylä sai käyttöönsä uuden lisätilan, jossa on aiemmin toiminut muun muassa Lasten kulttuurikeskus Rulla. Yrityskylä sopii erinomaisesti Finlaysonin alueelle, koska yritteliäisyyden henki on ollut vahvasti läsnä alueen pitkän historian aikana ja samainen into elää edelleen yli sadassa alueella toimivassa yrityksessä.

– Solmimme pitkän jatkovuokrasopimuksen Yrityskylän kanssa ja olemme iloisia, että tilat antavat koululaisille hyvät edellytykset yrittäjyyden ja työelämän uudenlaiselle oppimiselle. Uusi tila ja uudet kalusteet tukevat sekä oppilaiden että opettajien kokemusta Yrityskylästä, kertoo Varman kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki.

Tampereella toimivassa Yrityskylä Alakoulussa vierailee vuodessa 6500 kuudesluokkalaista opettajineen. Toiminnasta vastaa Talous ja nuoret TAT. Yrityskylä-oppimisympäristössä koululaiset tekevät työtä todellisissa yrityksissä. Yrityskumppanien myötä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus tutustua monipuolisesti eri alojen toimintaan.

– Yrityskylällä on useita pitkäaikaisia yrityskumppaneita. Lokakuusta 2019 alkaen kuudesluokkalaiset voivat viettää päivän esimerkiksi Ylen pienoistoimituksessa erilaisissa tehtävissä. Tampereella yhteistyökumppaneitamme ovat myös muun muassa Tampereen Sähkölaitos, Saarioinen, Aamulehti, Metso, Tampereen yliopisto, Tampereen jäätelötehdas, Bitwise, Pirkanmaan jätehuolto, MTK, Lidl ja Martela, kertoo Pirkanmaan aluepäällikkö Johanna Vihinen Yrityskylästä.

Yrityskylän uudet isommat tilat Finlaysonin alueella mahdollistavat, että kiertotalousteema tulee entistä vahvemmin mukaan arkeen.

– Kiertotaloutta on tuotu osaksi oppimiskokonaisuutta parin vuoden ajan yhteistyössä Sitran kanssa. Uusissa tiloissa on muun muassa puhuva lajittelupiste. Sen tarkoituksena on opettaa perusasioita lajittelusta ja kiertotaloudesta oppilaille, täsmentää Johanna Vihinen.

Lisätietoja:
Kai Niinimäki, kiinteistöpäällikkö, työeläkeyhtiö Varma, 040 729 8144, kai.niinimaki@varma.fi
Johanna Vihinen, aluepäällikkö, Yrityskylä Pirkanmaa, 0400 164 379, johanna.vihinen@tat.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2018 Varman maksutulo oli 5,1 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,7 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli kesäkuun 2019 lopussa 46,5 miljardia euroa.

Yrityskylä on maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu suomalainen oppimiskokonaisuus, joka tarjoaa kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Yrityskylä perustuu opetussuunnitelmaan. Pirkanmaalla Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden on voinut suorittaa vuodesta 2013 alkaen. 75%:a kaikista Suomen kuudesluokkalaisista ja puolet yhdeksäsluokkalaisista vierailee vuosittain Yrityskylässä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä