Hatsinanpuiston toimistokampuksen rakentaminen alkoi peruskiven muurauksella

Varman omistaman uuden toimistorakennuksen rakentaminen aloitettiin tänään Espoon Leppävaarassa peruskiven muurauksella. Leppävaaraan, Hatsinanpuiston alueelle, tulee kokonaisuudessaan 100 000 neliömetrin edestä toimisto- ja liiketilaa, vapaa-ajan toimintoja, hotelli sekä asuntoja.

Varma on ostanut kohteesta 18 500 neliömetrin toimistokampuksen, johon tulee päävuokralaiseksi ohjelmistoyhtiö Trimble Solutions Corporation. Rakentajana toimii NCC. Uusi OOPS-konseptin mukainen toimistokampus täydentää Varman toimitilojen tarjontaa lähijuna-aseman vieressä.

– Varma omistaa läheisen Panorama Tower -toimistokiinteistön, ja OOPS on erinomainen lisä Varman kiinteistösalkkuun. Toimitilakohteesta luodaan toimiva ja moderni toimistokampus yhteistyössä päävuokralaisen Trimblen ja kehittäjän NCC Property Developmentin kanssa, sanoo Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

– OOPS eli Oasis Of Professionals kuvaa kohtaamisten keidasta, urbaania puistonaapurustoa, jota Espoossa ei vielä ole. Alueen puut, portaat, polut ja Monikonpuro kannustavat liikkumiseen ja lisäävät hyvinvointia. Yhteisöllisyys ja jakamistalous näkyvät toimijoiden arjessa, kertoo hankkeen projektijohtaja Pirkka Pikkarainen NCC:ltä.

Ensimmäinen rakennusvaihe käsittää kaksi toimistorakennusta sekä pysäköintitalon, jotka valmistuvat elokuussa 2021. Alueelle rakennetaan vaiheittain yhteensä viisi toimistotaloa, hotelli sekä asuntoja.

Kampuksen päävuokralaiseksi tulee ohjelmistoyhtiö Trimble Solutions Corporation.

Hatsinapuiston lähivaikutusalueella asuu yli 20 000 ihmistä ja 15 minuutin ajoajan säteellä lähes 500 000 asukasta. Kehä I:n läheisyydessä sijaitseva kohde on pääkaupunkiseudun vetovoimaisimpia työpaikka-alueita.

Vastuullisuus suunnittelun ja rakentamisen lähtökohtana

OOPS´in ensimmäisestä toimistotalosta lasketaan hiilijalanjälki, ja sen suunnittelussa ja sisäilmaolosuhteissa huomioidaan ilmastonmuutoksen ennusteet.

Jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmät säätyvät ihmismäärien, lämpötilojen ja hiilidioksidipitoisuuksien mukaan. Säästettyä ja tuotettua energiaa seurataan reaaliaikaisesti ja tieto välitetään käyttäjille. Materiaalivalinnoissa suositaan pitkäikäisiä, kierrätettyjä ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

Tavoitteena on saada toimistorakennuksille BREEAM-ympäristöluokituksen mukainen Excellent-sertifikaatti.

– Kiinteistöjen päästöjen vähentäminen on yksi Varman keskeisistä vastuullisuustavoitteista, ja ympäristöluokitukset ovat konkreettinen keino kehittää kiinteistöjen ympäristöystävällisyyttä. Tavoitteenamme on saada kaikille merkittäville kiinteistöillemme ympäristöluokitus 2025 mennessä, Tomperi sanoo.

Uutinen
Varma ostaa toimistokampuksen Espoon Leppävaarasta
talous ja sijoitukset 28.08.2019

Voisit olla kiinnostunut myös näistä