Varma tukee joululahjoituksella MIELI ry:n toimintaa

Varma ohjaa joulukortteihin ja -lahjoihin tarkoitetut varat tänä vuonna MIELI ry:n toimintaan. MIELI ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö. Lahjoituksen suuruus on 8 000 euroa.

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen, rakentaa osallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä edistää välittämisen kulttuuria. Se kannustaa aktiivisuuteen yhteiskunnassa, toimii ihmisoikeuksien ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden puolesta Suomessa ja kansainvälisesti sekä tarjoaa apua elämän kriiseissä ja tukee erityisesti heikoimmassa asemassa olevien mielenterveyttä ja hyvinvointia.

— Päädyimme MIELI y:n valitsemiseen lahjoituskohteeksi, koska mielenterveys on myös työelämässä niin keskeisessä roolissa. Mielenterveysperusteiset sairauspoissaolot ovat lisääntyneet jyrkästi, jopa siinä määrin että vuonna 2018 mielenterveydenhäiriön perusteella myönnettyjen sairauspoissaolopäivien määrä ylitti aiemman ykkössyyn, tuki- ja liikuntaelinsairaudet. MIELI ry tekee pitkäjänteistä työtä mielenterveyden edistämiseksi ja hoitamiseksi, joten heidän valintansa oli meille luontevaa, perustelee Varman ylilääkäri Jan Schugk.

joululahjoitus 2019.jpg

MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi, Varman toimitusjohtaja Risto Murto (vas.) ja ylilääkäri Jan Schugk.

MIELI ry:n jäsenistön muodostavat 55 paikallista mielenterveysseuraa ja 33 valtakunnallista järjestöä. Kriisikeskusverkostoon kuuluu 22 eri puolella Suomea toimivaa kriisikeskusta. Järjestön palveluksessa on toimintavuoden aikana noin 140 työntekijää. Toiminnassa on mukana noin 4 000 vapaaehtoista ja yhteistyökumppaneita.

— Mielenterveyden häiriöt ovat suurin työelämästä syrjäyttävä sairausryhmä, ja on ollut hyvä huomata, että mielenterveyden merkitykseen on Suomessa herätty niin työelämässä kuin julkisessakin keskustelussa. Näen itse työeläkeyhtiöt osaltaan avaintoimijoina vaikuttamassa siihen, minkälaisia päätöksiä yhteiskunnassa ja elinkeinoelämässä tehdään mielenterveyden hyväksi ja myös tarjoamassa käytännön tukea tähän omille asiakasorganisaatioilleen, kertoo MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

— MIELI ry:ssä haluamme olla tukemassa niin työelämään tulossa olevien nuorten kuin jo työssä olevien hyvinvointia ja pärjäämistä. Varman joululahjoitus on arvokas tuki työllemme sekä taloudellisesti että myös viestinä työmme merkityksestä, Sari Aalto-Matturi lisää.

Tutustu MIELI ry:n toimintaan.

Lue lisää yritysvastuutyöstämme

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä