Eläkehakemusten data tukee tiedolla johtamista työkyvyttömyysriskien hallinnassa – Varmalta uusi palvelu asiakkaille

Varman yritysasiakkaat ovat saaneet käyttöönsä lähes reaaliaikaisen näkyvyyden työkyvyttömyys- ja kuntoutushakemuksissa toistuviin riskitekijöihin sekä hakemusten taustatietoihin. Palvelu on tarjolla asiakkaillemme tarkoitetussa Työkykyjohtamisen tietopalvelussa.

Hakemustiedon näyttäminen on osa tiedolla johtamista, joka vahvistuu työkyvyttömyysriskin hallinnassa. Eläkevakuuttajien perustehtävän eli eläketurvasta huolehtimisen myötä syntyy arvokasta dataa, joka voidaan ottaa hyötykäyttöön myös työkyvyttömyysriskin hallinnassa.

Hakemustiedon avulla lisää ymmärrystä riskeistä ja vaikuttavampia toimenpiteitä

- Varman järjestelmissä on työkyvyttömyyseläke- ja kuntoutushakemuksiin liittyvää dataa, joka tukee asiakkaan tiedolla johtamista työkykyriskien hallinnassa. Hakemustiedon avulla voimme lisätä asiakasyritysten ymmärrystä henkilöstön työkykyä koskevista haasteista, työkykypalveluista vastaava johtaja Pauli Forma kertoo.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme auttaa asiakkaitamme uudella tavalla työkyvyttömyysriskin hallinnassa ja lisätä näin ymmärrystä työkyvyttömyyden taustalla olevista tekijöistä. Tämä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden suunnitella aikaisempaa vaikuttavampia työkyvyttömyysriskiä alentavia toimenpiteitä. Jatkossa voimme myös tuoda yhteiskunnalliseen keskusteluun vivahteikasta tietoa työkyvyttömyyden taustatekijöistä ja kehityksestä. Palvelu on rakennettu Varman asiantuntijoiden pitkäjänteisellä yhteistyöllä, jossa hakemusdataa on muokattu helpommin käsiteltäväksi.  

Työkykyjohtamisen tietopalvelun Hakemusten analytiikka -osiossa asiakkaamme saavat näkyvyyden oman henkilöstön ja koko Varman asiakaskannan vastaavaa työtä tekevien työkyvyttömyys- ja kuntoutushakemuksissa toistuviin riskitekijöihin. Analytiikan avulla yritys saa tietoa esimerkiksi siitä, mitkä ovat yleisimmät työkyvyttömyyttä aiheuttavat sairausryhmät, millaisissa tehtävissä työkyvyttömyyttä on eniten ja millaiset kuormitustekijät liittyvät työkyvyttömyyteen. Yritys voi myös verrata omaa tilannettaan muihin samalla alalla toimiviin.

Yrityskohtaiset tiedot näkyvät niille asiakkaille, joiden henkilöstöllä on riittävästi eläkehakemuksia, ja tiedot voidaan näin näyttää tietosuojaa vaarantamatta. Tiedot kerätään hakemusasiakirjoista anonyymina analytiikkana henkilöjoukosta, johon kuuluvat henkilöt ovat työskennelleet Varmassa vakuutetuissa yrityksissä viime vuosina.

 

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2019 Varman maksutulo oli 5,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,9 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli vuoden 2019 lopussa 48,7 miljardia euroa.

 

Lisätietoja:

  • Pauli Forma, työkykypalveluista vastaava johtaja, puh. 040 525 4530
  • Hanna Leskelä, viestintäpäällikkö, puh. 040 703 5164

Voisit olla kiinnostunut myös näistä