Varma vuokraa Eläketurvakeskukselle toimitilan Kalasataman Kampuksesta

Varma ja Eläketurvakeskus ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen toimitilasta Kalasataman Kampuksessa.

Kalasataman metroaseman ja Kauppakeskus Redin välittömässä läheisyydessä sijaitsevan vuokrattavan tilan pinta-ala on noin 4 500 neliömetriä. Eläketurvakeskus siirtyy uusiin tiloihin Pasilasta vuoden 2021 alkupuolella. Kalasataman Kampukseen muuttaa myös Arek Oy, jonka kanssa Varma on tehnyt sopimuksen 785 neliömetrin toimitilojen vuokraamisesta. Samassa kiinteistössä toimii Keskon pääkonttori.

– Toivotamme Eläketurvakeskuksen ja Arekin tervetulleeksi Kalasataman Kampukseen. Pitkäaikaisten vuokralaisten saaminen uuteen toimitilakohteeseemme on kiinteistösijoittajan kannalta ihanteellinen vaihtoehto. Näin varmistamme, että kohde tuottaa pitkäjänteistä vakaata vuokrakassavirtaa, sanoo Varman sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Vuokrattavia tiloja on suunniteltu yhdessä Eläketurvakeskuksen kanssa. Kalasataman Kampuksen tilasuunnittelussa on huomioitu monipuolisuus ja muunneltavuus sekä nykyaikaisen tekniikan vaatimukset. Itsenäisesti toimivassa Kalasataman Kampus -toimistokiinteistössä on vuokrattavana vapaata toimitilaa edelleen noin 1 700 neliömetriä yrityksille ja yhteisöille.

– Kalasataman Kampuksen tilat täyttävät toimitilaa koskevat vaatimuksemme erinomaisesti. Rakennus on tyylikäs, sen tilat ovat uudet ja ison ikkunapinta-alan myötä valoisat. Niiden pohja mahdollistaa toiminnalliset tarpeemme ja tilojen muunneltavuuden, sanoo Eläketurvakeskuksen toimitusjohtaja Mikko Kautto.

Kalasatama sijaitsee liikenteen solmukohdassa, joka yhdistää alueen Hakaniemeen, Pasilaan, Arabianrantaan ja itäiseen Helsinkiin kulkevaan poikittaisliikenteeseen.

– Kalasatamasta on nopeasti noussut vireä kaupunkikeskus merelliseen Helsinkiin, mikä on tehnyt kohteesta mielenkiintoisen kiinteistösijoittajalle. Sinne on myös muodostunut toimistokeskittymä, jonne yritykset hakeutuvat keskeisen sijainnin ja monipuolisten palvelujen vuoksi. Liikenneyhteydet paranevat entisestään, kun ratikkalinja Kalasatamasta Pasilaan valmistuu, Tomperi sanoo.

Kalasataman Kampuksella BREEAM -ympäristösertifikaatti

Kalasataman Kampuksella on nykyaikaisten energiaratkaisujen tuloksena BREEAM-ympäristösertifikaatin taso Very Good. Pysäköintihallissa on valmius sähköautojen lataukselle. BREEAM-ympäristöluokituksen tarkastelussa ovat mm. energiatehokkuusjärjestelmät, jätteiden lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet ja joukkoliikenteen käytön mahdollistava sijainti. Tällä hetkellä kaikkiaan 48:lla Varman omistamalla rakennuksella on BREEAM-sertifikaatti.  

– Ympäristöluokitukset ovat konkreettinen keino kehittää kiinteistöjen ympäristöystävällisyyttä. Tavoitteenamme on saada kaikille merkittäville kiinteistöillemme ympäristöluokitus 2025 mennessä, Tomperi sanoo.

 

Lisätietoja:

Ilkka Tomperi, sijoitusjohtaja, kiinteistösijoitukset, Varma, p. 050 379 1903, etunimi.sukunimi@varma.fi

Marjut Tervola, viestintäpäällikkö, Varma, p. 045 673 0120, etunimi.sukunimi@varma.fi

Katri Raatikainen, johtaja, Eläketurvakeskus, p. 029 411 2281, etunimi.sukunimi@etk.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä