Miten yksinyrittäjä voi rakentaa omaa sosiaaliturvaansa? – Varma Studiossa keskustellaan yrittäjän toimeentulosta kriisin keskellä

Koronakriisin käynnistyminen tyhjensi hieroja Sini Tiensuun varauskalenterin hetkessä. Vastaava pysähdys on tapahtunut monen suomalaisen yrittäjän liiketoiminnassa. Miten yksinyrittäjä voi varautua kriiseihin ennalta? Entä miten yrittäjä voi rakentaa omaa toimeentuloaan ja sosiaaliturvaansa? Näistä aiheista Varma Studiossa keskustelevat Ville Blåfieldin kanssa yrittäjä Sini Tiensuu ja Varman asiakaspalvelupäällikkö Arja Iisakkala.

– Tämä tilanne on ollut itselle melko pysäyttävä ja tietyllä tavalla myös iso yllätys. Olin ajatellut, etten ikinä tällaiseen tilanteeseen päädy, kuvailee Sini koronakriisin alkuvaiheen tapahtumia.

YEL-vakuutukseen perustuu koko yrittäjän sosiaaliturva. Sen lisäksi se tietysti antaa toimeentuloturvaa eläkepäiville. Jos eläkeajan toimeentulo perustuu YEL:in sijaan omiin säästöihin, säästöjä pitää olla aika paljon.  

– Keskimääräinen eläkkeelläoloaika on tänä päivänä noin 24 vuotta. Jos haluaa saada 1 000 euroa kuukaudessa, säästöjä pitäisi olla melkein 290 000 euroa, muistuttaa Arja.

Varma Studio on verkossa toteutettava keskusteluohjelma, jonka jaksoissa pureudutaan Varman asiantuntijoiden sekä ulkopuolisten vieraiden toimesta koronakriisin kannalta ajankohtaisiin aiheisiin.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä