Tarkista ja täsmäytä TyEL-maksut helposti asiointipalvelussamme

Asiointipalvelumme TyEL-maksut tilinpäätökseen -sivu on nyt avattu uudistettuna. Palvelusta saat helposti tiedot TyEL-vakuutusmaksuista ja -laskutuksesta kirjanpidon täsmäytystä ja tilinpäätöstäsi varten. Tarjoamme sinulle täsmävinkit, miten saat uudistetusta palvelustamme parhaan hyödyn irti.  

Näin hyödynnät palvelun TyEL-maksutietoja 

Voit käyttää TyEL-maksutietoja kirjanpidon apuna esimerkiksi kuukausittaiseen täsmäytykseen tai välitilinpäätöksiin. Näet palvelusta selkeästi eriteltyinä ne erät, jotka ajanjakson lopussa ovat laskuttamatta tai maksamatta.  

Tämän vuoden TyEL-maksutiedot näkyvät edellisen kuukauden viimeisen päivän tilanteen mukaisena. Tiedot päivittyvät palveluun kuukausittain. Esimerkiksi kesäkuussa näet TyEL-maksutiedot tammi-toukokuun ajalta. Huomioi, että palvelu näyttää käyttämättömät saldot ja maksamattomat maksut tämän vuoden tiedoissa, vaikka ne olisivat peräisin aiemmilta vuosilta. 

Palvelusta saat vaivattomasti yrityksesi TyEL-maksutiedot myös tilinpäätöstä varten. Edellisen vuoden TyEL-maksutiedot näkyvät vuodenvaihteen tilanteen mukaisena. TyEL-maksussa on eritelty ne osat, jotka silloin olivat laskuttamatta tai maksamatta. Näin voit helposti kirjata nämä erät tilinpäätökseen siirto- tai ostovelkana. Jos yrityksellänne on vuodenvaihteessa käyttämättömiä saldoja, myös ne näkyvät erikseen.  

Voit ladata TyEL-maksutiedoista myös pdf-raportin.  

TyEL-laskutiedot täsmäytyksen apuna 

TyEL-maksut tilinpäätökseen -palvelun alaosasta näet yhteenvedon TyEL-laskuista.  

TyEL-laskutiedot -osiosta näet seuraavat asiat: 

  • kaikkien ajanjakson aikana laskutettujen laskujen yhteissumman 
  • eriteltynä sen mitä on laskutettu, esim. onko kyse kuluvan vuoden maksusta vai aiemmista maksuista  
  • ajanjakson aikana maksettujen suoritusten yhteissumman.  

Kaikki laskut -linkistä pääset helposti tarkastelemaan yksittäisen laskun tilannetta. 

Vuositasoinen yhteenveto helposti yhdestä paikasta 

Tulorekisteri otettiin käyttöön 1.1.2019. TyEL-maksut perustuvat nykyisin aina toteutuneisiin, tulorekisteriin ilmoitettuihin palkkatietoihin eikä perinteistä vuosilaskelmaa ole enää tarpeellista tehdä. Viimeinen TyEL-vuosilaskenta, joka koski vuoden 2018 TyEL-maksua, tehtiin vuoden 2019 keväällä ja laskelma lähetettiin asiakkaille. 

Vuosi 2020 oli siis ensimmäinen vuosi, kun vuosilaskentaa ei enää tehty. Asiakkaidemme tarve saada tiedot vuositasoisesta TyEL-maksusta helposti yhteen pakettiin koottuna ei silti poistunut. TyEL-maksut tilinpäätökseen -palvelu vastaa tähän tarpeeseen. Palvelusta voit helposti tarkistaa ja täsmäyttää TyEL-maksut ja -laskutiedot kirjanpitoasi varten. 

Tutustu uudistettuun palveluun osoitteessa www.varma.fi > Kirjaudu > TyEL-maksut tilinpäätökseen. 

Varma palvelee myös kesällä

Kesä-, heinä- ja elokuussa palvelemme normaalin asiakaspalveluaikamme mukaisesti arkisin klo 8-17, poikkeuksena heinäkuun perjantait, jolloin palvelemme klo 8-16.

Hoida helposti kaikki vakuutus- ja maksuasioihin liittyvät muutokset asiointipalvelumme kautta.

Puhelinnumeromme on 010 192 100 (ulkomailta soitettaessa +358 10 192 100) ja meidät tavoittaa myös chatissa.

Olemme koonneet ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista Varman asiakkaille. Tutustu tietopakettiin ja ole yhteydessä asiakaspalveluumme. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä