Varma ja Skanska rakentavat asuinkerrostalon Härmälänrantaan Tampereelle

Varma ja Skanska ovat sopineet Asunto Oy Konttilukinkatu 7 -nimisen asuinkerrostalon rakentamisesta Härmälänrantaan Tampereelle. Rakentaminen aloitetaan kesällä 2020, ja talo valmistuu lokakuussa 2021.

Taloyhtiöön tulee 105 Varman vuokra-asuntoa keskeiselle paikalle Härmälänrantaa, Konttilukinkadun ja Vanhansillankadun kulmaukseen. Asunnoista suurin osa on yksiöitä ja kaksioita, ja niissä on joko lasitettu tai ranskalainen parveke. Rakennuksessa on kaksi porrashuonetta, joista toisessa on yksi kerros enemmän. Julkisivu rapataan ja maalataan kahdella harmaan sävyllä alueen värimaailmaan sopivaksi. Kortteliin rakentuu yhteensä noin 400 asuntoa, ja asukkaiden yhteiskäytössä on viihtyisä sisäpiha.   

–Uusi rakennettava yhtiö sijaitsee hienolla paikalla Pyhäjärven rannalla, jossa palvelut ovat lähellä ja liikenneyhteydet toimivat erinomaisesti. Viihtyisä ja kehittyvä Härmälänranta on erinomainen paikka asua, ja kohde täydentää hyvin Varman asuntosijoitussalkkua, sanoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio.

–On hienoa jatkaa Varman kanssa Skanskan pitkäaikaista asiakassuhdetta uuden hankkeen parissa, joka työllistää suuren joukon pirkanmaalaisia rakentajia, kertoo tulosyksikönjohtaja Toni Tuomola Skanska Kodeilta. 

Härmälänranta on kehittyvä alue, joka tunnetaan mm. kestävän kehityksen mukaisesta suunnittelusta

Uudet asunnot sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien sekä arkea helpottavien palveluiden lähellä. Alueella on myös hyvät puitteet ulkoiluun ja liikuntaan, sillä esimerkiksi läheiseen Härmälänsaareen voi tutustua luontopolkuja pitkin ja läheiseen rantapuistoon on suunnitteilla uimaranta.

Härmälänranta kehittyy edelleen voimakkaasti. Alue tunnetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesta suunnittelustaan, ja esimerkiksi alueelta purettujen teollisuusrakennusten betonimursketta on hyödynnetty alueen infrarakentamisessa. Härmälänrannan asukkaiden käytössä on muun muassa yhteiskäyttöautoja ja -polkupyöriä, ja koko alueen suunnittelussa on käytetty osallistavaa suunnittelumallia.

Härmälänrannassa toimii aktiivinen asukasyhteisö, joka tuo asukkaita yhteen muun muassa järjestämällä erilaisia tapahtumia. Uudistuotannon lisäksi alueella on myös vanhoja rakennuksia, jotka monipuolistavat kaupunkikuvaa. Härmälänrannan suunnittelun perustana on ollut niin sanottu läsnäolon kaupunki, jossa kaikki hyvän elämisen edellytykset löytyvät läheltä.

Lisätietoja:

Varma, kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio, puh. 050 526 6886, sari.raunio[at]varma.fi

Varma, viestintäpäällikkö Suvi Vesterinen, puh. 040 555 8029, suvi.p.vesterinen[at]varma.fi

Skanska Kodit, tulosyksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

 

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2019 Varman maksutulo oli 5,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,9 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2020 lopussa 46,3 miljardia euroa. 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä