Eläkkeet ja etuudet tulorekisteriin 1.1.2021 alkaen

Varma ja muut työeläkevakuutusyhtiöt ilmoittavat tulorekisteriin ensi vuoden alusta lähtien maksettujen eläkkeiden ja etuuksien tiedot. Tulorekisteristerin tietoja voivat hyödyntää vain ne tahot, joilla on niihin lain mukaan oikeus ja jota ne tarvitsevat toiminnassaan.  

Tulorekisteri on sähköinen tietokanta, jonne työnantajilla ja muilla suorituksen maksajilla on velvollisuus ilmoittaa tiedot maksamistaan palkoista ja etuuksista. Voit siis jatkossa nähdä tulorekisteristä palkkatietojen lisäksi kaikki sinulle maksetut eläkkeet ja etuudet.  

Esimerkiksi Varma, Kela, Verohallinto ja työttömyyskassat käyttävät tulorekisterin tietoja. Tarkoitus on, että jos haet jotain etuutta, sinun ei tarvitsisi toimittaa myöntävälle viranomaiselle todistusta tulotiedoistasi, vaan kyseinen viranomainen saa tiedot suoraan tulorekisteristä.

Vaikka eläketiedot ovatkin tammikuusta alkaen viranomaisten nähtävissä, edelleenkin voi olla tilanteita, joissa sinun tarvitsee toimittaa todistus eläkkeesi määrästä. Saat silloin tilattua eläketodistuksen Varmasta aivan kuten ennenkin. Helpoiten tulostat sen itse asiointipalvelussamme osoitteessa www.varma.fi. Näet asiointipalvelustamme myös eläketietosi tarkemmalla tasolla.   

Jos sinulla on kysyttävää eläkeasioissa, ole meihin yhteydessä. 

Lue lisää tulorekisteristä Vero.fi:n sivuilta
Veron infograafi: Mihin kansalaisen tulorekisteritietoja käytetään?  

Voisit olla kiinnostunut myös näistä