Uusi Työkyky muuttuvassa työelämässä -opintokokonaisuus käynnistyy

Varma järjestää ensi keväänä Työkyky muuttuvassa työelämässä -opintopolun. Kokonaisuus koostuu viidestä jaksosta, joissa keskitytään nykyisten työkykyilmiöiden ymmärtämiseen ja työkyvyn johtamiseen liittyvien ajanmukaisten ja toimivien käytäntöjen löytämiseen. Koulutuksen aikana jokainen osallistuja tekee käytännönläheisen kehittämistehtävän, joka tukee uusien oivallusten ja välineiden kokeilua omassa organisaatiossa.

Opintokokonaisuus on tarkoitettu työkyvyn parissa arjen kehittämis- ja johtamistilanteissa työskenteleville esihenkilöille asiakasyrityksissämme.

Opintojen tavoitteena on työkykyyn liittyvän ymmärryksen lisääminen ja muutoksen mahdollistaminen asiakkaan omassa toiminnassa. Opintopolun suorittamisen jälkeen osallistuja ymmärtää miten työkyky vaihtelee työn kehityksen myötä ja miten työkyvyn johtamisella ja yhteisellä kehittämisellä tuetaan työkyvyn uudistumista myös muutoksen keskellä.

- Opintopolku on käytännönläheinen sukellus kysymyksiin, miten työkyky muuttuvassa työelämässä rakentuu ja miten työkykyä voi tukea. Työpajoissa pääsee myös keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia muiden kurssilaisten kanssa. Opintopolun tarjoamia konkreettisia työvälineitä voi hyödyntää työpaikan omassa arjessa heti ensimmäisestä opintojaksosta lähtien, kertoo koulutuksen suunnittelussa mukana ollut tutkimuspäällikkö Marika Schaupp.

Työkyky muuttuvassa työelämässä -opintopolku järjestetään tammi-kesäkuussa 2021. Se toteutetaan virtuaalisesti Varma Akatemian oppimisympäristöä ja Howspace-yhteistyöalustaa hyödyntäen. Opintopolun suorittaneet saavat kesäkuun päätöstilaisuudessa Työkykyosaaja-todistuksen.

 

Kunkin jakson (1-5) rakenne: virtuaalinen työpaja, jakson teemaa syventävät viikoittaiset sisällöt ja itsenäinen kehittämistehtävän edistäminen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä