Varman vastuullisen sijoittamisen johtaja Hanna Kaskela on valittu Finsifin hallitukseen

Työeläkeyhtiö Varman vastuullisen sijoittamisen johtaja Hanna Kaskela aloittaa Suomen vastuullisen sijoittamisen yhdistyksen Finsifin hallituksen jäsenenä vuoden 2021 alussa. Finsif toimii vastuullisen sijoittamisen edistäjänä Suomessa ja jakaa tietoa vastuullisen sijoittamisen eri näkökulmista.  

Finsif nimitti uudet hallituksen jäsenet vuodelle 2021 syyskokouksessaan 16.12.2020.

Varman Hanna Kaskelan mukaan vastuullisen sijoittamisen edistämiseen tarvitaan joukkovoimaa, ja siksi hänestä on mukava päästä vaikuttamaan Finsifin hallituksessa.

– Hallituksen jäsenenä haluan nostaa esille erityisesti ihmisoikeuksien edistämistä sijoittajan näkövinkkelistä ja ympäristöasioita laajemmin kuin ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Esimerkiksi luonnon monimuotoisuus on tärkeä teema sijoittajille. Haluan myös laajentaa vastuullinen sijoittamisen fokusta koskettamaan kaikkia omaisuusluokkia, eikä ainoastaan perinteisesti teeman yhteydessä esille nostettavia noteerattuja osakesijoituksia ja kiinteistösijoituksia, Kaskela sanoo.

Varmalle vastuullisuus on yksi sijoittamisen kulmakivistä. Varma allekirjoitti YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2011 ja lisäksi sen omat vastuullisen sijoittamisen periaatteet ohjaavat sijoittamista kaikissa eri omaisuusluokissa.

– Pyrimme sijoittamalla ja sijoituskohteisiin vaikuttamalla hillitsemään ilmastonmuutosta sekä edistämään kansainvälisten sopimusten ja normien noudattamista esimerkiksi ihmisoikeuksiin, ympäristöön ja työelämään liittyen. Tavoitteenamme on muuttaa noin 47 miljardin sijoitussalkkumme hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä, Kaskela kertoo Varman omista vastuullisen sijoittamisen tavoitteista.

Finsifillä on 81 jäsenorganisaatiota, joiden yhteenlaskettu hallinnoitava sijoitusvarallisuus on 530 miljardia euroa. Yhdistyksen jäsenistä suuri osa on YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteiden (PRI) allekirjoittajia. Yhdistyksen vuoden 2021 alustavissa teemoissa näkyvät esimerkiksi ilmastonmuutos, biodiversiteetti, ihmisoikeudet, vaikuttavuussijoittaminen ja vaikuttavuuden mittaaminen.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2019 Varman maksutulo oli 5,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,9 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2020 lopussa 46,8 miljardia euroa.  

Voisit olla kiinnostunut myös näistä