Ote Varman historiasta kertovasta kirjasta luettavissa verkkosivuillamme

Varman ja sen edeltäjäyhtiöiden historiasta kertova kirja Varma – Pienestä eläkekonttorista suureksi työeläkeyhtiöksi ilmestyi marraskuussa 2020. Teoksen on kirjoittanut dosentti, valtiotieteiden tohtori Matti Hannikainen, ja kustantanut Otava.

Teoksen päättävä ja Varman vaiheet tiiviiseen muotoon kokoava 11. luku on nyt vapaasti luettavissa Varman verkkosivuilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Varma aloitti toimintansa nykyisessä muodossaan kesällä 1998. Sen edeltäjäyhtiöiden historia on kuitenkin tätä selvästi pidempi ja monipuolinen eri yhtiöineen. Teos alkaa vuodesta 1919 ja Jälleenvakuutusosakeyhtiö Varman perustamisesta. Vapaaehtoinen ryhmäeläkevakuutustoiminta aloitettiin vuonna 1926, ja varsinainen lakisääteiseen työeläketurvaan liittyvä historia alkaa vuodesta 1962.

Varman historiaan yhdistyvät niin hyvinvointivaltion kasvukausi kuin 1990-luvun lamavuodet. Vakuutusalan yritysjärjestelyt synnyttivät nykymuotoisen Varman. Eläkeyhtiössä näkyvät toimihenkilö- ja asiantuntijatyön muutokset ja tietotekniikan vaiheet. Teos kuvaa myös työmarkkinajärjestöjen asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Työeläkevaroilla rahoitettiin yritystoimintaa ja rakennettiin asuntoja. Nykyisin työeläkeyhtiöt ovat suuria sijoittajia.

Varman historiasta kertovan kirjan kansi.

Uutinen
Varma – Pienestä eläkekonttorista suureksi työeläkeyhtiöksi -kirja kuvaa työeläkeyhtiön monipolvista matkaa osana suomalaista yhteiskuntaa
eläketurva, vakuuttaminen, yhtiötietoa 24.11.2020

Voisit olla kiinnostunut myös näistä