Hyvää työtä nuori -tapahtumassa 29.9. etsitään konkreettisia ratkaisuja nuorten tukemiseen työelämässä – ilmoittaudu mukaan

Varma, Itla ja TAT järjestävät syyskuussa Hyvää työtä nuori -tapahtuman. Verkkotapahtumana toteutettava tilaisuus pidetään keskiviikkona 29.9. klo 12–15.30.

Tapahtumassa nuoret ovat itse pääosassa. Tavoitteena on löytää konkreettisia ratkaisuja nuorten hyvinvoinnin ja työkyvyn tukemiseen ja työelämään kiinnittymiseen eri toimijoiden ja sukupolvien kesken. Ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja tutkijoilta, yritysten ja järjestöjen edustajilta, yrittäjiltä ja päättäjiltä. Suuri osa puhujista on itse nuoria. Mukana on myös nuorista ja aikuisista koostuva, puheenvuoroja kommentoiva raati. Tapahtuma huipentuu osallistujien yhteiseen paneelikeskusteluun. Tapahtuman lopputuloksena syntyy Hyvän tulevaisuuden ja työn manifesti.

Osana tapahtumakokonaisuutta TAT organisoi toukokuussa kaksi etädialogitilaisuutta, joissa yhteiskunnan eri toimijat pohtivat nuorten kanssa tulevaisuuden työelämätaitoja ja niiden vahvistamista. Keskustelujen anti toimii pohjana tapahtuman paneelikeskustelussa.

Mukana tapahtumassa ovat muun muassa Elisa, Tokmanni, Transval, Gubbe, Allianssi ry, Tukenasi ry, Työterveyslaitos, Diakonissalaitoksen Vamos-palvelut, Helsingin kaupungin nuorisotoimi ja OECD:n Youthwise-nuorisoneuvosto. Tilaisuuden avaa eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen. Juontajana toimii Ronja Salmi ja musiikista vastaa Yeboyah.

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan, mitä nuoret ajattelevat tulevaisuudesta ja työelämästä sekä miten eri yhteiskunnan toimijat voisivat tukea nuorten hyvinvointia ja työelämään kiinnittymistä entistä paremmin. Tapahtumasta saat eri sukupolvien ja yhteiskunnan toimijoiden yhdessä pohtimia konkreettisia ratkaisuja vietäväksi omaan työhösi ja arkeesi. 

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan

Tervetuloa luomaan yhteistä luottamusta ja uskoa tulevaisuuteen!

#HyvääTyötäNuori

 
Ohjelma
 

  • Asiantuntijapuheenvuoroja. Puhujina tutkijoita, eri yritysten ja järjestöjen edustajia, yrittäjiä ja päättäjiä. Suuri osa puhujista edustaa itse nuorta sukupolvea.
  • Raati. Tapahtumassa on mukana eri taustaisista ja ikäisistä nuorista ja aikuisista koostuva raati, joka kommentoi tilaisuuden asiantuntijapuheenvuoroja.
  • Paneelikeskustelu. Tapahtuma huipentuu paneelikeskusteluun, jossa vedetään yhteen tilaisuuden anti. Paneelikeskustelun pohjana toimii toukokuussa pidettävien etädialogitilaisuuksien anti. Kahdessa eri tilaisuudessa nuoret ja yhteiskunnan eri toimijat pohtivat yhdessä tulevaisuuden työelämätaitoja ja niiden vahvistamista.
  • Tapahtuman lopputuloksena syntyy Hyvän tulevaisuuden ja työn manifesti.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille nuorista ja työelämästä kiinnostuneille: nuorille, lasten ja nuorten kanssa työskenteleville, yritysten edustajille sekä yhteiskunnallisille toimijoille ja päättäjille.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä työeläkeyhtiö Varma, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla sekä Talous ja nuoret TAT. 

Tapahtuman taustajoukoissa mukana ovat: Askolan kunta (Askolan lukio), Bitwise Oy, Espoon kaupunki (Karakallion koulu, Nuorisopalvelut / Ohjaamotalo sekä Työllisyys Espoo), Espoon nuorisovaltuusto, JetiförLivet Oy, Jyväskylän kaupunki (Nuorten Talo -hanke), Nuori Yrittäjyys ry, Orion Oyj, Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys, Pörssisäätiö, Sitra, Siuntion kunta (Sivistystoimi), Sotkamon kunta (Nuorisotoimi), Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry, Tampereen kaupunki (Tampereen seudun ammattiopisto Tredu), Tampereen nuorisovaltuusto ja Tilastokeskus.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä