Nuorille työelämäkokemuksia poikkeusaikana – Varma on mukana finanssialan etänä tarjoamassa TET-harjoittelussa

Varma on mukana valtakunnallisessa finanssialan etäTET:issä tällä viikolla. Varma haluaa olla edelläkävijänä mukana tarjoamassa nuorille arvokkaita työelämäkokemuksia ja jakaa tietoa sekä omasta yrityksestään että yleisesti finanssialasta.

Etä-TET, kuten muukin työelämään tutustuminen, on tarkoitettu 8- ja 9-luokkalaisille sekä lukiolaisille.

Nykyisten koronarajoitusten vuoksi perinteiseen TET-harjoitteluun osallistuminen voi olla hankalaa. Monia TET-harjoitteluita on poikkeusolojen vuoksi peruttu.

Etä-TET on uusi työelämään tutustumisen muoto, jossa oppilaat ovat mukana etänä. Sen etuna on, että mukaan voi tulla mistä päin Suomea tahansa. Se lisää siten eri paikkakunnilla asuvien oppilaiden yhtäläisiä mahdollisuuksia tutustua työelämään kotipaikkakuntaa laajemmin.

– TET:illä on ollut vuosikymmenten ajan iso merkitys nuorten ura- ja opiskeluvalinnoissa, siksi varsinkin näin poikkeusaikana tämän kokemuksen saamista on tuettava ja varjeltava kaikin keinoin. Samalla kun tuemme nuorten polkuja työelämään ja tarjoamme positiivisia ensimmäisiä työelämäkokemuksia, opimme itse nuorilta. Win-win-tilanne, jonka vuoksi Varma tarjoaa etäTET-paikkoja yläkoululaisille nuorille, toteaa Varman HR:stä, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Katri Viippola.

Varman oma päivä on torstaina 22.4.

Etä-TET-harjoittelussa oppilaat saavat tietoa ja kokemuksia finanssialasta sekä sen eri ammateista. Jokaisella mukana olijalla on oma etäTET-päivä ja Varman päivä on torstaina 22.4. Varman lisäksi etäTET-viikolla ovat mukana Nordea, Danske, OP ja Finanssiala ry.

Varman päivässä 22.4. linjoilla oleville nuorille annetaan mm. tärkeää tietoa eläkkeestä ja sen karttumisesta sekä YEL-tietoutta ja mitä hyvä huomioida, jos mielii yrittäjäksi. Lisäksi kerromme nuorille vastuullisuustyöstä ja vastuullisesta sijoittamisesta Varmassa.

– Varman päivässä sukelletaan myös mielenkiintoisiin uratarinoihin, joissa kerrotaan neljän varmalaisen polku meille töihin aina TET-harjoittelusta ja kesätöistä lähtien. Iltapäivän tehtävänä on miettiä tulevaisuuden työelämää ja työpaikkaa, jossa itse haluaisi olla töissä. Saamme nuorten työstämät tehtävät kootusti meille etäTET-viikon jälkeen, kertoo Varman HRD-päällikkö Pauliina Heiskanen.  

Kevään etäTETissä on mukana lähes 200 nuorta eri puolilta Suomea. Nuoria on yhteensä 16 eri koulusta ja oppilaitoksesta, joista kaksi on lukiota ja 14 yläkouluja.

Voit seurata etäTET:iä somessa hashtagilla #etäTET.

Lue lisää Varmasta työantajana ja avoimista työpaikoistamme 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä