Varma aloittaa yhteistyön Aalto-yliopiston Investment Clubin kanssa

Työeläkeyhtiö Varma aloittaa yhteistyön Aalto-yliopiston Investment Clubin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kannustaa tulevaisuuden työntekijöitä työeläkealalle ja vastuullisen sijoittamisen pariin. Aalto Investment Club on Aalto-yliopiston opiskelijoiden yhteisö, joka rohkaisee kaikkia eri alojen opiskelijoita avoimeen keskusteltuun sijoittamisesta, säästämisestä ja megatrendeistä.

Aalto Investment Club on vuonna 2019 opiskelijoiden perustama voittoa tavoittelematon järjestö, joka mm. järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa tapahtumia sijoittamiseen liittyen ja välittää harjoittelupaikkoja Aallon opiskelijoille kumppaniverkostostaan. Yhteisön sijoittamista koskevat tapahtumat ovat pääosin ilmaisia ja avoimia kaikille Aallon opiskelijoille.

- Vastuullinen sijoittaminen on Varmalle erittäin tärkeä teema, ja vastuullisuus myös yhdistää meitä ja aaltolaisia. Vastuullisella sijoittamisella voi muuttaa maailmaa, ja haluamme avata valveutuneelle Aallon opiskelijakunnalle, millaista toimintaa teemme työeläkeyhtiössä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Lisäksi saamme yhteyden eri alojen opiskelijoihin, joista voi tulevaisuudessa tulla työntekijöitämme, sanoo Varman sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä.

Varman ja Aalto Investment Clubin ensimmäinen yhteinen tilaisuus järjestetään ensi syksynä. Tilaisuudessa kerrotaan työeläkeyhtiön yhteiskunnallisesta roolista ja avataan näkymä sijoitustoiminnan ja vastuullisen sijoittamisen maailmaan pintaa syvemmälle.

- Varma haluaa tehdä työtä tulevien sukupolvien eteen, siksi tämä yhteistyö on meille erityisen arvokasta. Työeläkeyhtiöt ovat keskeisiä yhteiskunnallisia toimijoita, seuraamme työn ja teknologian uusimpia tuulia ja varmistamme, että suomalainen työelämä kukoistaa ja pysyy mukana maailman muutoksessa. Työeläkeyhtiön roolista, painoarvosta ja monipuolisista työllistymismahdollisuuksista on mukava päästä kertomaan Aallon opiskelijoille, sanoo Varman HR:stä, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Katri Viippola.

- Olemme huomanneet, että moni opiskelijoistamme tuntee työeläkeyhtiöitä nimeltä, mutta harva tietää, millaisia töitä siellä konkreettisesti tehdään. Yhteistyön avulla meidän on mahdollista tutustua työeläkeyhtiön ja sen sijoitustoiminnan tekemisiin, sanoo Aalto Investment Clubin puheenjohtaja Matias Salonen.

- Yhteistyö mahdollistaa myös toimintamme pitkäjänteisen kehittämisen ja aidon muutoksen aikaansaamisen opiskelijoiden keskuudessa. Yhdessä Varman kanssa pääsemme rakentamaan kestävämpää maailmaa vastuullisen sijoittamisen avulla. Olemme innoissamme syntyneestä yhteistyöstä ja odotuksemme tulevaa vuotta kohtaan ovat pandemiasta huolimatta luottavaiset, Salonen jatkaa.

Lisätiedot

Reima Rytsölä, varatoimitusjohtaja, Varma, sijoitukset, reima.rytsola(at)varma.fi, puh. 0500 482 691

Katri Viippola, johtaja, Varma, HR, viestintä ja vastuullisuus, katri.viippola(at)varma.fi, puh. 0400 129 500 

Suvi Vesterinen, viestintäpäällikkö, Varma, suvi.p.vesterinen(at)varma.fi, puh. 040 555 8029

Matias Salonen, puheenjohtaja, Aalto Investment Club, matias.salonen(at)aalto.fi, puh. 045 112 8444

Voisit olla kiinnostunut myös näistä