Varma ja BoKlok rakentavat ympäristöystävällisen puukerrostalokohteen Keravalle

Työeläkeyhtiö Varma ja Skanskan BoKlok rakentavat puukerrostalokohteen Keravan Kurkelaan. Ensimmäinen yhteinen rakennushanke toteutetaan Varman vastuullisuustavoitteiden ja BoKlok-konseptin mukaisesti ympäristö- ja energiatehokkaasti. Varman omistukseen toteutettava kerrostalokohde on ensimmäinen BoKlokin vuokra-asuntoprojekti Suomessa.

Keravan keskustan läheisyyteen, osoitteeseen Terhikintie 1, rakennettavan Varman kerrostalokohteen rakentaminen aloitetaan toukokuussa 2021, ja kohde valmistuu elokuussa 2022. Taloyhtiöön tulee 102 Varman vuokra-asuntoa ja se koostuu kahdesta rakennuksesta: yhdestä kuusikerroksisesta ja yhdestä nelikerroksisesta puukerrostalosta. Asunnoista suurin osa on yksiöitä ja kaksioita, ja niissä on lasitettu parveke.

Varman kiinteistökehitysjohtajan Sari Raunion mukaan puurakentaminen on tärkeä teema Varman asunto- ja kiinteistösijoittamisessa ja se näkyy myös Keravalle rakennettavassa kerrostalokohteessa.

- Terhikintie täydentää hyvin asuntosalkkuamme niin sijainnillaan kuin ideologiallaankin. Kohteen puurakentaminen tukee erinomaisesti Varman vastuullisuustavoitteiden toteuttamista sekä vastaa muuttuneeseen asiakaskysyntään: suomalaiset arvostavat yhä enemmän ympäristöystävällisesti rakennettuja asuntoja. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Skanskan kanssa ensimmäisessä yhteisessä BoKlok-hankkeessa, Raunio sanoo.

Varmalla on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, jotka näkyvät muun muassa asuntojen ja kiinteistöjen rakentamisessa ja kunnostamisessa: kiinteistösalkun kohteissa tulisi olla päästötöntä sähköä vuoteen 2025 mennessä ja päästötöntä lämpöä vuoteen 2030 mennessä Varman tavoitteet istuvat hyvin BoKlok-ideologiaan, jossa konseptin ydintä ovat ympäristö- ja energiatehokkuus sekä puurakentaminen.

- Odotamme innolla yhteistyötä Varman kanssa. Haluamme tukea kaikessa toiminnassamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja viedä kiinteistöalaa kohti hiilineutraaliutta. Meille on tärkeää, että konseptimme vastuulliset ratkaisut tukevat myös Varman tavoitteita ja voimme tarjota BoKlok-koteja myös heidän asiakkailleen, kertoo BoKlok Suomen maajohtaja Kati Valtonen.

Keravan Terhikintien 1 -kohteen energialuokka on A, autokatoksessa on valmius sähköautojen lataukseen ja käytettävissä ovat hyvät julkisen liikenteen yhteydet – Keravan rautatieasemalle on matkaa alle kilometri. Kohde sijaitsee arkea helpottavia palveluiden lähellä noin kilometrin päässä Keravan keskustasta. Alueella on myös hyvät puitteet ulkoiluun ja liikuntaan. Asukkaiden yhteiskäytössä ovat myös sauna, pesula, kerhohuone ja viihtyisä piha-alue. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä