Varma lahjoitti hylättyjä pyöriä kuntouttavaan työtoimintaan ja kunnosti osan yhteiskäyttöpyöriksi vuokrataloihinsa

Työeläkeyhtiö Varma lahjoitti keväällä Helsingin kaupungin Uusix-fillaripajalle yli 300 omistamiinsa vuokrataloihin hylättyä pyörää kuntouttavaa työtoimintaa varten. Näistä osa on nyt kunnostettu yhteiskäyttöpyöriksi vuokralaisten käyttöön Helsingissä ja Vantaalla sijaitseviin taloyhtiöihin.

- Omistamiimme vuokrataloihin on kertynyt satoja hylättyjä pyöriä, ja halusimme hävittämisen sijaan lahjoittaa ne taholle, joka voisi ottaa ne hyötykäyttöön. Lisäksi halusimme tarjota osaa pyöristä vuokralaistemme yhteiskäyttöön. Pyörien kierrättäminen hyötykäyttöön tukee sosiaalista, taloudellista ja ekologista vastuullisuutta, joka on meille tärkeää, sanoo Varman asuntosalkunhoitaja Sarianna Sipola.

Lahjoitetut pyörät vastaanotti Uusixin fillari- ja metallipaja, joka on Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimialan ensivaiheen kuntouttavan työtoiminnan arviointityöpaikka. Se työllistää tällä hetkellä noin 500 henkilöitä.

- Uusix korjaa kaikki korjattavissa olevat pyörät, ottaa lopuista hyödylliset varaosat ja lopuksi kierrättää käyttökelvottomat osat. Korjatut pyörät ja varaosat myydään omassa myymälässämme mm. toiminnan ylläpitämiseksi, sanoo pajan työnjohtaja Jaana Tuomisto.

Varman vuokralaisten yhteiskäyttöpyörä Helsingin Hermannissa sijaitsevasta taloyhtiöstä

Yhteiskäyttöpyörät ovat käytössä - tulossa myös pyörien huoltopisteitä

Yhteiskäyttöpyörät ovat maksutta vuokralaisten käytössä Helsingissä Katajanokalla, Arabiassa (Arabiankatu 8), Käpylässä, Lauttasaaressa ja Hermannissa sekä Vantaalla Leinelässä ja Kivistössä sijaitsevissa Varman taloyhtiöissä. Näihin taloyhtiöihin tulee lisäksi kesän aikana pyörien huoltopisteet, joissa asukkaat voivat itse tehdä pienimuotoisia huoltotoimenpiteitä, kuten renkaan sisuskumin vaihdon tai vaihteiden ja jarrujen säätämisen. Huoltopisteitä tulee myös muutamiin muihin Varman omistamiin taloyhtiöihin, ja niissä voi huoltaa myös omia pyöriä.

- Haluamme tarjota vuokralaisille mahdollisuuden pyörien huoltamiseen, koska se parantaa asumismukavuutta sekä kannustaa vihreään ja terveelliseen liikkumiseen. Jos yhteiskäyttöpyörät ja pyörien huoltopisteet osoittautuvat tykätyiksi ja toimiviksi, voimme hyvin laajentaa tätä samaa konseptia muihinkin taloyhtiöihin tulevaisuudessa, Sipola sanoo.

Lisätietoja pyöristä isännöitsijältä

Varman vuokralaiset saavat lisätietoja yhteiskäyttöpyöristä ja niiden käytöstä Colliers Asunnoilta, joka hoitaa Varman asuntojen isännöintiä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä