Varma sijoittui jälleen kymmenen parhaan joukkoon Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa

Kesätyöntekijät lähettivät Varmaan iloisen viestin Vastuullinen kesäduuni -tutkimustulosten muodossa. Varma sijoittui jälleen kymmenen parhaan joukkoon suurten yritysten kategoriassa. Vastuullinen kesäduuni -kampanjan järjestämän kilpailun tulokset perustuvat kesätyöntekijöiden tekemiin arvioihin. Onnistunut kesätyökokemus, nuorten pääsy työelämään ja erityisesti oman alan ensimmäiseen työpaikkaan ovat Varmalle tärkeitä teemoja.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan järjestämässä kilpailussa palkitaan vuosittain parhaat työnantajat kesätyöntekijöiden antamien arvioiden perusteella. Varma sijoittui 9. sijalle suurten organisaatioiden sarjassa.

Varma on jo useampana vuonna tarjonnut kesätyöntekijöillensä ensimmäisen oman alan työpaikan. Nuorille halutaan antaa mahdollisuus saada jalka oven väliin ja toivottaa heidät tervetulleiksi finanssialalle. Varmassa uskotaan, että ensimmäisen oman alan kesätyökokemuksen jälkeen aukeavat seuraavatkin ovet helpommin.

– Viime aikoina on puhuttu paljon nuorten ensimmäisistä työkokemuksista. Meillä hyvä perehdytys omiin työtehtäviin ja myös Varman eri toimintoihin kuuluu kaikille uusille työntekijöille. Kesätyöntekijöille haluamme antaa lisäksi selkeän kuvan siitä, mitä Varma tekee ja autamme hahmottamaan oman työuran seuraavia askelia. Jotain kertoo sekin, että moni jatkaa meillä esimerkiksi tuntitöissä opintojen ohella, kertoo HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola.

Vastuullinen kesäduuni velvoittaa hyvään ja laadukkaaseen työkokemukseen

Varmassa rekrytointiprosessi hakuilmoituksesta työntekijävalintoihin saakka on tarkkaan harkittu prosessi, jonka jatkuva kehittäminen on tärkeää. Tänä vuonna erityinen ilo oli sijoittuminen Vastuullinen kesäduuni -kilpailun työnhakuvaiheen osalta viiden parhaan joukkoon.

– Haluamme, että työn hakeminen meiltä on mukavaa ja helppoa. Toimimme nopeasti ja tehokkaasti hyödyntäen mm. videohaastatteluja. Samoin pyrimme saamaan päätökset hakijoiden tietoon mahdollisimman pian, kertoo Viippola.

Koronaikanakin kesätyöntekijöiden hyvästä työkokemuksesta on haluttu pitää kiinni. Ensimmäisenä koronakeväänä nuoret äänestivät Varman vuoden 2020 parhaimmaksi kesätyönantajaksi, ja nytkin sijoittuminen kilpailun kärkeen osoittaa, että Varmassa on onnistuttu luomaan hyviä kesätyökokemuksia.  Tutkimuksen tärkeimmissä nostoissa todettiin, että kesätyökokemukseen vaikuttaa eniten työtehtävien mielekkyys, työpaikan ilmapiiri ja työkaverit, mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön, kokemus työyhteisöön kuulumisesta sekä kuulluksi tulemisesta.

– Oli mukavaa, että koronarajoitusten helpotuttua, kesätyöntekijämme saivat tehdä töitä etätöiden lisäksi myös Salmisaaren toimistollamme. Se mahdollisti heille vahvemman verkostoitumisen keskenään ja muiden varmalaisten kanssa. Toivotamme kaikille kesätyöntekijöillemme onnea opintoihin ja työuran seuraaviin vaiheisiin. Toivomme, että heille on syntynyt mielenkiinto ja kipinä hakea töihin finanssialalle myös jatkossa, toivoo Katri Viippola.

 

Lue lisää aiheesta:

Vastuullisen kesäduunin periaatteet

Mitä töitä Varmassa on juuri nyt tarjolla?

Varma tarjoaa monipuolisia työtehtäviä modernilla työkulttuurilla. Olemme tietotyöläisiä ja seuraamme työn ja teknologian uusimpia tuulia. Varmistamme, että suomalainen työelämä kukoistaa ja pysyy mukana maailman muutoksessa. Teemme töitä aina ilolla ja intohimolla.

Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihin

Kesäduunitutkimus 2021

Vastuullisin kesäduuni -kilpailu on avoin kaikille kampanjassa mukana oleville työnantajille. Vuoden 2021 kesäduunitutkimukseen vastasi 9 458 kesätyöntekijää 129:sta organisaatiosta.

Kilpailussa palkitaan ja julkistetaan parhaat kesätyönantajat kolmessa kategoriassa:

  1. Pienet alle 50 työntekijää + keskisuuret 50–250 työntekijää
  2. Suuret yli 250-1000 työntekijää
  3. 1000plus yli 1000 työntekijää
    Kilpailuun vastaaminen toteutettiin verkkokyselynä kesä-elokuussa 2021. Vastuullisin kesäduuni -kilpailun tulokset perustuvat vastuullisen kesäduunikampanjan kuuden hyvän kesätyön periaatteen toteutumiseen.

Tutkimuksen toteutti IROResearch.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä