Ukrainalaisten auttaminen jatkuu Varman omistamalla Finlaysonin alueella Tampereella

Sotaa paenneet ukrainalaiset työnhakijat ja paikalliset työnantajat kohtasivat Finlaysonin alueella 10.5. järjestetyssä Rekrytori Ukraina -tapahtumassa
Varman omistama Finlaysonin alue Tampereella on yksi niistä paikoista, joissa eri toimijat ovat kevään aikana järjestäneet tapahtumia Ukrainan sodasta kärsivien ihmisten tukemiseksi. Tapahtumat jatkuvat toukokuussa, kun Rekrytori järjestää Finlaysonin alueella rekrytointitilaisuuksia, joiden tavoitteena on auttaa paikallisia yrityksiä löytämään osaavaa työvoimaa sekä tukea ukrainalaisia ja muita maahan muuttaneita työllistymään.

Finlaysonin alueella toteutettava Ukraina-apu käynnistyi maaliskuun alussa, kun Varma tarjosi Razom With Ukraine -yhteisölle noin 400 neliön kokoisen tilan lahjoituspisteeksi sotaa paenneille ukrainalaisille. Pisteestä löytyy mm. vaatteita, leluja ja muita tarvikkeita.

Huhtikuun alussa alueella järjestettiin puolestaan kuvataiteilijoiden hyväntekeväisyystaidebasaari, jonka tuotot menivät Ukrainan sodasta kärsiville.

Rekrytori Ukraina tuo työnantajat ja työnhakijat yhteen

Rekrytori Ukraina on Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan TE-palveluiden sopima, International House Tampere -yhteistyössä järjestettävä rekrytointitapahtumien sarja, jonka tuottajana toimii Honkalamedia.

Tapahtumat käynnistyivät toukokuun alussa kahdella CV:n täyttötilaisuudella. Näissä tilaisuuksissa on opastettu osallistujia yksinkertaisen ansioluettelon laatimisessa englanniksi. CV:t toimitettiin potentiaalisille työnantajille, ja ensimmäinen yritysten ja työnhakijoiden kohtaamistilaisuus järjestettiin Finlaysonin alueella 10.5.

– Tapahtuma onnistui loistavasti. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana paikalle tuli yli sata Ukrainan sotapakolaista, ja iltapäivän mittaan työnhakijoita oli satoja. Pakolaisten puolesta olen kiitollinen Finlaysonin alueelle ja Varmalle mahdollisuudesta vuokrata tila nopealla aikataululla. Olen varma, että jokainen tapahtumien myötä työpaikan löytänyt muistaa lopun ikäänsä sen ikkunan, jonka edustalla hän sai työpaikan Suomesta, sanoo Honkalamedian tuottaja Mikko Honkala, joka yhdessä Tampereen kaupungin ja TE-keskuksen kanssa on ideoinut tapahtuman.

Toinen tilaisuus on luvassa 17.5., ja myös kesäkuussa järjestetään työnantajien ja työnhakijoiden kohtaaminen, jonka pitopaikka ilmoitetaan myöhemmin. Välissä on luvassa myös kolmas CV:n täyttötilaisuus Finlaysonilla 18.5.

Varma ja Finlaysonin alue on halunnut osaltaan jatkaa ukrainalaisten tukemista ja on jälleen mahdollistanut tapahtuman toteuttamisen tarjoamalla tilan tapahtumaorganisaation käyttöön.

– Tapahtumatoimijoiden kanssa tekemällämme tilayhteistyöllä pystymme konkreettisesti auttamaan Suomeen saapuneiden ukrainalaispakolaisten asettumista Tampereelle. Näin haluamme myös omalta osaltamme osoittaa myötätuntoa ja tukea ukrainalaisia laajasti meitä suomalaisiakin järkyttäneessä Ukrainan sodassa, sanoo Finlaysonin alueesta vastaava Varman Asset Manager Kai Niinimäki.

Lisätietoja:

Kai Niinimäki, Asset Manager, Varma, puh. 040 729 8144, kai.niinimaki@varma.fi

Mikko Honkala, tuottaja, Honkalamedia, puh. 040 522 7306, mikko.honkala@honkalamedia.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä