Varma on Helsinki Priden yhteistyökumppani tänäkin vuonna

Varma on Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani neljättä vuotta peräkkäin. Työ yhdenvertaisuuden eteen on ollut Varmassa aktiivista, ja kehitysmatka jatkuu edelleen. Yhdenvertaisen työelämän edistäminen on enemmän kuin tapahtuma tai kampanja kerran vuodessa.

Pride-kumppanuus on koettu Varmassa tärkeäksi kuluneiden neljän vuoden aikana.

- Pride-yhteistyö on kerännyt varmalaisten keskuudessa paljon kiitosta. Pride on meille ensisijaisesti yksi konkreettinen keino kehittää työkulttuurimme monimuotoisuutta. Olemalla mukana Helsinki Pridessa sanomme ääneen, että monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus ovat meille tärkeitä arvoja ja olemme luomassa Suomeen yhdenvertaista työelämää. Haluamme, että jokainen työntekijämme ja yhteistyökumppanimme kokee, että töissä voi olla oma itsensä, kertoo Varman HR- ja viestintäjohtaja Katri Viippola.

Yhdenvertaisuus ja monimuotoisuus osana vastuullisuustavoitteita

Vaikuttava työ monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden eteen vaatii tekoja, jotka ulottuvat yksittäisiä tapahtumia pidemmälle. Monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden vaaliminen ovat osa Varman vastuullisuustavoitteita, joiden toteutumista seurataan suunnitelmallisella raportoinnilla. Viippola näkee monimuotoisuustyössä vastuun sekä varmalaisia että suomalaista työelämää kohtaan.

- Monimuotoisuudella on suora vaikutus yksilöön, yhteisöön ja liiketoimintaan. Haluamme edistää kulttuuria, jossa vallitsee psykologinen turvallisuus, lähtökohdat onnistua ovat kaikille samat ja jokainen voi hyödyntää työssä koko potentiaaliaan. Sen lisäksi, että kerromme mielellämme omasta monimuotoisuusmatkastamme, haluamme oppia muiden yritysten parhaista käytännöistä. Finanssiala ja suomalainen työelämä tarvitsevat edelleen lisää näkyviä esimerkkejä monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta rakentavista työpaikoista, kannustaa Viippola.

Työtä, johon osallistuu jokainen

Varmassa on oma tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmä, joka on avoin kaikille varmalaisille. Ryhmä suunnittelee ja toteuttaa projekteja yhdenvertaisuuden edistämiseksi yhteistyössä Varman HR- ja vastuullisuustoimintojen kanssa.

Yhdenvertaisuuden tilaa mitataan kyselyllä, jonka tulosten pohjalta luodaan yhdenvertaisuustavoitteet ja -toimenpiteet kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Tulokset ovat parantuneet vuosi vuodelta kehitystyön myötä.

Yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden huomioiminen on jokaisen varmalaisen asia. Varmalaiset kouluttautuvat aiheesta säännöllisesti. Varmalaiset suorittavat jo työsuhteensa alussa kurssin, joka valmentaa tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja monimuotoisuudesta sekä tuo esiin Varman toimenpiteitä niiden edistämiseksi.

Yhdenvertaisuus on myös monia arkisia tekoja, joilla jokainen voi luoda ympäristöstään yhdenvertaisemman. Varmassa on esimerkiksi käytössä sukupuolineutraali tapa puhua henkilöistä ja heidän titteleistään.

Vuosi huipentuu Helsinki Pride -kulkueeseen

Varma järjestää kesällä Pride-teemaisia tapahtumia. Työ yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden eteen huipentuu lauantaina 2.7.2022 pidettävään perinteiseen Pride-kulkueeseen.

- Olemme järjestäneet Varmassa aiempina vuosina Pride-juhlan, josta olemme koronan vuoksi joutuneet pitämään taukoa. Tänä vuonna Varman oma Pride-juhla tekee jälleen paluun, ja juhlimme sitä kesäisissä tunnelmissa koko henkilöstön voimin jo kesäkuussa. Kesä-heinäkuun vaihteessa olemme vahvasti mukana virallisen Pride-viikon tunnelmissa sekä osallistumme viikon virallisiin tapahtumiin ja Pride-kulkueeseen, Viippola iloitsee.

Lue lisää Varman työstä yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden eteen.

Vuosi- ja yritysvastuuraportti 2021

Varma on jälleen Helsinki Priden yhteistyökumppani – tavoitteena edistää työelämän yhdenvertaisuutta

Työelämän yhdenvertaisuutta kehitetään tekojen kautta - Varma on Helsinki Priden virallinen kumppani

Varma ensimmäisenä finanssialalla Helsinki Priden virallinen kumppani

Helsinki Pride

Helsinki Pride -yhteisö tekee töitä edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia. Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma. Tapahtumaa vietetään tänä vuonna 27.6.–3.7.2022 teemalla Kohtaamisia. Lue lisää Helsinki Priden sivuilta.

Artikkeli
Sateenkaariavainnauha helpotti hakijaa – pienikin teko auttaa matkalla yhdenvertaisen työelämän puolesta
työelämä, vastuullisuus, yhtiötietoa 04.05.2022

Voisit olla kiinnostunut myös näistä