Varma nousi työeläketoimijoiden ykköseksi Luottamus & Maine -tutkimuksessa

Varma nousi maineeltaan parhaaksi työeläkeyhtiöksi T-Median tuoreimmassa Luottamus & Maine -tutkimuksessa. Varman pitkäaikainen työ vastuullisen liiketoiminnan ja monimuotoisen sekä joustavan työkulttuurin kehittäjänä näkyy maineen positiivisena kehittymisenä.

Varman maineen keskiarvo nousi kahdeksan vuoden mittaushistorian korkeimmalle tasolle ja saavutti nyt Luottamus & Maine -tutkimuksen viisiportaisella asteikolla arvosanan 3,5. Maine on kehittynyt positiivisesti kaikilla tutkimuksen kahdeksalla osa-alueella. Parhaimpiin tuloksiin Varma ylsi arvioitaessa yhtiön työnantajuutta, johtoa, vastuullisuutta ja taloutta.

– Kulunut vuosi on ollut mainemielessä monille yrityksille erittäin haastava. Jopa Suomen ikonisimmat perheyhtiöt ovat järjestään menettäneet mainettaan kansan parissa. Yleiseen trendiin nähden on hieno nähdä Varman maineen vahva kehitys. Varman maine on nyt selvästi toimialansa paras. Lisäksi Varmaan liitetyt ESG-mielikuvat voittavat T-Median laajan yrityskorin arvosanat sekä pörssiyrityksille lasketun ESG-indeksin, sanoo T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka.

– Olemme iloisia, että Varman kokonaismaine on parantunut huomattavasti. Vastuullisuus on ollut jo pitkään keskeinen osa kaikkea toimintaamme, ja uskon sen työn vaikuttaneen suomalaisten mielikuviin. Tutkimuksen mukaan maineellisia vahvuuksiamme ovat johtaminen, Varma työpaikkana ja vastuullisuus. Näiden kehittämiseen osana arkea ja päätehtäväämme olemme panostaneet jo pitkään. Kehitystyö on tavoitteellista, ja mittaamme kehitystä monin eri tavoin. Iloitsemme tehdyn työn tuloksista, ja kehitystyö jatkuu, lupaa Varman HR- ja viestintäjohtaja Katri Viippola.

Luottamus & Maine -tutkimuksen tavoitteena on selvittää Suomessa toimivien organisaatioiden mainetta kansalaisten keskuudessa. Tutkimukseen vastasi tällä kerralla kaikkiaan 11 663 suomalaista. Tiedot kerättiin 31.5.–1.7. välisenä aikana.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä