Varma osallistuu energiansäästötalkoisiin ja jakaa vinkkinsä

Työeläkeyhtiö Varma osallistuu vastuullisena sijoittajana energiansäästötalkoisiin ja kannustaa myös kiinteistöjensä vuokralaisia ja asiakkaitaan säästämään energiaa. Poimi jutusta varmat vinkit energiansäästämiseksi yrityksissä, kodeissa ja kaikissa kiinteistöissä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on nostanut energian hintaa ja heikentänyt energian saatavuutta Suomessa ja koko Euroopassa. Suomessa varaudutaan tulevana talvena energiansaannin epävarmuustekijöihin kuten sähkökatkoksiin ja ajoittaiseen sähköpulaan, ja kuluttajat ja yritykset joutuvat muuttamaan omia tottumuksiaan.

Suomen suurimpiin työeläkeyhtiöihin kuuluva Varma on vastuullisena sijoittajana mukana yrityksille ja kotitalouksille suunnatussa Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa, joka on lanseerattu energian riittävyyden parantamiseksi. Motivan järjestämä kampanja alkaa 10.10.2022 Energiansäästöviikolla.

- Varma omistaa yli 70 toimitilakiinteistöä ympäri Suomea. Kun optimoimme näiden toimitilakiinteistöjen ilmanvaihtoa, jäähdytystä ja lämmitystä hienovaraisesti ja vuokralaisten olosuhteita heikentämättä, saamme aikaan merkittävän energiansäästön, arviolta noin 5 prosenttia kokonaiskulutuksesta. Huomioimme energiansäästömahdollisuudet myös noin 60 omistamassamme vuokra-asuntokohteessa, sanoo Varman kiinteistösijoitusjohtaja Sampsa Ratia.

- Haastamme kaikki mukaan energiansäästötalkoisiin, koska pienilläkin teoilla voi saada aikaan merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa. Energiaa säästämällä varmistetaan, että sähköä riittää tulevalla lämmityskaudella paremmin, Ratia sanoo.

Varman toimisto- ja liikekiinteistöissä optimoidaan mm. ilmanvaihtoa ja lämmitystä

Varman omistamissa toimisto- ja liikekiinteistöissä tehdään muutoksia syys-lokakuussa taloteknisiin ohjauksiin, muun muassa optimoimalla ilmanvaihtoa, jäähdytystä sekä lämmitystä ja vähentämällä mainosvalaistusta tilapäisesti. Varman omistamissa toimitiloissa henkilöstön käytössä olevat saunat ovat tilapäisesti poissa käytöstä marraskuusta alkaen.

Yksi tehokkaista energiaa säästävistä teoista on kiinnittää huomiota sisätilojen lämpötiloihin, sillä huonelämpötilan madaltaminen yhdellä asteella vähentää lämmitysenergian kulutusta 5 prosentilla.

Varman omistamissa toimistoissa ja liiketiloissa tavoitelämpötilat ovat: 

 • Huonelämpötila 20–21 °C
 • Porrashuoneet ja muut läpikulkutilat 17–18 °C
 • Lämpimät autohallit max. 15 °C

 

Huonelämpötilan madaltaminen yhdellä asteella vähentää lämmitysenergian kulutusta 5 prosentilla.

Säästetään yhdessä energiaa - varmat vinkit energiansäästämiseksi

 • Pidä huonelämpötila maltillisena. Huonelämpötilan madaltaminen yhdellä asteella vähentää lämmitysenergian kulutusta 5 prosentilla.
 • Tarkasta, etteivät patterit ja termostaatit jää verhon tai huonekalun taakse piiloon, jotta lämmitys ja lämmityksen ohjaus toimivat suunnitellusti.
 • Rajoita sähkön käyttöä omatoimisesti vuorokauden huippukulutustunneilla arkisin kello 8-10 ja 16-18 välisenä aikana siirtämällä mahdollisuuksien mukaan sähkölaitteiden käyttöä ja lataamista toiseen ajankohtaan.
 • Ilmoita kiinteistöhuoltoon vuotavista hanoista ja WC-istuimista. Yksi vuotava WC-istuin voi hukata vettä 350 kuutiometriä vuodessa aiheuttaen 1000 euron lisäkulun.
 • Asentamalla vettä säästävät poresuuttimet hanoihin ja suihkuihin säästät vettä ja energiaa.
 • Sammuta valot tiloista, joissa valoa ei tarvita. Korvaamalla vanhat valonlähteet led-valoilla, voit säästää jopa 90 prosenttia valaistuksen energiankulutuksesta.
 • Sammuta virta laitteista, jotka eivät ole käytössä. Esimerkiksi tietokone kannattaa sammuttaa päivän päätteeksi ja hyödyntää tietokoneen virransäästöautomatiikkaa.
 • Laitathan monitoimilaiteeseen energiansäästöasetukset. Tulostathan vain tarvittaessa ja hyödynnä kaksipuoleista tulostusta.
 • Kun hankit uusia laitteita, huomioithan niiden energiankulutuksen ja valitse mahdollisimman energiatehokkaita laitteita.
 • Mikäli huomaat vikoja tai puutteita esimerkiksi valaistuksessa tai muissa sähköä tai vettä käyttävissä laitteissa, ilmoita niistä pikimmiten huoltoon.

Motivan Astetta alemmas -kampanja 

 

Lisää vinkkejä Varman vuokralaisille luvassa Energiansäästöviikolla 10.-15.10.

Varman vuokra-asunnoissa asuvat sekä toimitilavuokralaiset saavat energiansäästövinkkejä Energiansäästöviikolla 10.-15.10.2022. Vinkeissä kerrotaan, miten vuokralainen voi vaikuttaa energian kulutukseen sekä siitä, mitä Varma vuokranantajana tekee energiaa säästääkseen. Energiansäästöviikon vinkeissä käsitellään mm. lämmitystä, ilmanvaihtoa, veden kulutusta, sähkö- ja kylmälaitteita sekä valaistusta.  

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä