Varman omistamaan Katajanokan Laituriin avautuu ilmastovastuullinen hotelli

Helsingin Katajanokalle rakenteilla olevaan työeläkeyhtiö Varman toimitila- ja hotellikiinteistöön, Katajanokan Laituriin avautuu kesällä 2024 korkeatasoinen S-ryhmän hotelli. Hotellin sekä koko rakennuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa korostuu vastuullisuus.

Työeläkeyhtiö Varman rakenteilla olevaan Katajanokan rannassa sijaitsevaan Katajanokan Laituri -kiinteistöön tulee vuokralaiseksi S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotel. Kiinteistöön avautuu kesällä 2024 S-ryhmän hotelli, johon tulee 164 huonetta. Vastuullisuus ohjaa hotellin suunnittelua ja toimintaa esimerkiksi materiaali- ja raaka-ainevalinnoissa.

Kiinteistöön tulee hotellin lisäksi Stora Enson pääkonttori, konferenssitiloja ja kaupunkilaisille avoimia kahvila- ja ravintolatiloja.

Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n suunnittelemasta rakennuksesta tulee suomalaisen puuarkkitehtuurin lippulaiva. Uniikki puurakennus tavoittelee hiilineutraaliutta ja sille haetaan korkeinta LEED Platinum -ympäristösertifikaattia. Rakennuksen tarvitsema energia tuotetaan täysin uusiutuvilla energianlähteillä.

Tavoitteena Suomen ilmastovastuullisin hotelli

Sokotelin tavoitteena on tehdä Katajanokalle Suomen ilmastovastuullisin hotelli. Ilmastovastuullisuus näkyy mm. siinä, että hotellin käyttämä sähkö on pääosin S-ryhmän itse tuottamaa.

– Olemme iloisia saadessamme Sokotelin kiinteistöön vuokralaiseksi ja saamme jatkaa hyvää yhteistyötä heidän kanssaan. Sokotel on vuokralaisemme myös mm. Helsingin Torni-hotellin kiinteistössä. Vastuullisena kiinteistösijoittajana, jonka yksi keskeisimmistä vastuullisuustavoitteista on ilmastonmuutoksen hillintä, meitä ilahduttaa erityisesti hotellin kunnianhimoinen tavoite ilmastovastuullisuudessa, Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio sanoo.

– Kaupungin näyttävimmällä paikalla sijaitsevassa uudessa Solo Sokos Hotel Pier 4:ssä vastuullisuus ja kestävyys ohjaavat hotellin toimintaa aina raaka-ainevalinnoista palveluun. On hienoa, että saamme tuoda kotimaisen, arvostetun hotellibrändin juuri tähän ainutlaatuiseen kohteeseen, Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jari Annala sanoo.

Katajanokan Laiturin rakennustyöt etenevät - vastuullisuus näkyy myös rakennustöissä

Katajanokan Laituriksi nimetyn kiinteistön on määrä valmistua kesällä 2024.

– Kiinteistön rakennustyöt ovat edenneet pohjarakennus- ja kellarin runkotöihin. Seuraavaksi vuorossa on puurungon asennustöitä arviolta ensi vuoden helmi-maaliskuussa, Sari Raunio kertoo.

Vastuullisuus näkyy kiinteistön rakennustöissä muun muassa tontilla aiemmin olleen kaupungin vanhan toimitila- ja varastorakennuksen purkamisessa.

– Pystyimme kierrättämään purkujätteen työmaalla 99,5 prosenttisesti, mikä tarkoittaa, että suurin osa purkujätteestä on mennyt hyötykäyttöön kierrätysmateriaalina. Esimerkiksi irtokalusteita ja pintamateriaaleja kierrätettiin kaupungin järjestämän huutokaupan kautta ennen rakennuksen purkua ja rakennuksen purkamisesta syntynyttä betonimurskaa käytetään täyttöaineena väylärakentamisessa sekä teollisuus- ja varastorakennusten pohjarakenteissa, hän sanoo.

Katajanokan Laituri:

Katajanokanlaituri 4, Helsinki
Kiinteistöön tulee: Stora Enson pääkonttori, Solo Sokos Hotel Pier 4, konferenssitiloja ja kaupunkilaisille avoimia kahvila- ja ravintolatiloja
Kiinteistön omistaja: Työeläkeyhtiö Varma
Arkkitehtitoimisto: Anttinen Oiva Arkkitehdit 
Hotellin sisustussuunnittelu: Franz Design
Rakentaja: Haahtela

katajanokanlaituri.fi

www.sokoshotels.fi/pier4

Mediayhteydenotot

Sari Raunio

Kiinteistökehitysjohtaja

Suvi Vesterinen

Viestintäpäällikkö

Voisit olla kiinnostunut myös näistä