Eläkkeensaajat keskiössä maaliskuisessa verkkotapahtumassa

Varman eläkkeensaajille järjestettiin maaliskuun alussa ensimmäinen oma räätälöity tapahtuma ”Mitä kuuluu eläkkeensaaja?” Tapahtuma oli verkkotilaisuus, ja se oli suunnattu nimenomaan eläkkeensaajille tai eläkkeelle juuri jääville.

Tilaisuus oli onnistunut, ja saimme mukaan hienosti yli 800 osallistujaa sekä erinomaiset asiakaspalautteet. Varmalla on noin 352 000 eläkkeensaajaa, ja halusimme tarjota myös tälle tärkeälle asiakasryhmällemme ajankohtaista ja heitä kiinnostavaa asiasisältöä.

– Monipuolinen, erittäin hyvä tilaisuus! Hienoa, että huomioitte erikseen jo eläkkeellä olevat sekä omina tilaisuuksina eläkeasioita pohtivat, eräs osallistuja kirjoitti.

Eläkkeensaajia kiinnostavia teemoja monipuolisesti

Tilaisuutta edelsi perinpohjainen suunnittelu- ja valmistelutyö. Halusimme tarjota eläkkeensaajille aiheita, joista he kysyvät paljon Varmasta, sekä muita ajankohtaisia teemoja. Kolmituntisen verkkotilaisuuden aikana mukana oli sekä varmalaisia että ulkopuolisia vieraita puhumassa eläketeemoista.

Kerroimme tarkemmin Varman eläkkeensaajista ja heille maksettavista erilaisista eläkkeistä. Kurkistimme historiaan: miltä työeläketurva näytti aiemmin ja millainen se on tänä päivänä. Tilaisuudessa esiteltiin myös Varman helppokäyttöisiä verkkopalveluita ja käytiin läpi, mitä digipalveluiden käytössä on hyvä ottaa huomioon tietoturvan osalta.

Moni eläkkeensaaja on kiinnostunut ulkomaille muutosta, ja tästä aiheesta tarjosimme käytännön tietoa. Eläkkeiden verotus on teema, josta eläkkeensaajat ovat usein Varmaan yhteydessä. Kuulimme Verohallinnon asiantuntijan ohjeita siitä, mitä eläkkeensaajan tulee ottaa huomioon eri tilanteissa. Verotuksesta saimme eniten kysymyksiä sekä ennakkoon että tilaisuuden aikana chatissä. Eläkkeiden verotus nousi myös palautteiden perusteella kiinnostavimmaksi verkkotilaisuuden aiheeksi.

Myöhemmin iltapäivällä saimme kuulla StaffPointin yrityspuheenvuoron eläkkeensaajista työelämässä sekä eläkkeensaajan kokemuksia SPR:n vapaaehtoistyöstä. Tilaisuuden päätöspuheenvuorossa kuulimme eläkevaroista ja näkökulmia huomisen työeläketurvasta. Pitkän tilaisuuden lomassa eläkkeensaajat pääsivät myös nauttimaan taukojumpasta.

Verkkotapahtuma sai kiitosta ja vastaavia tilaisuuksia toivotaan jatkossakin

Eniten eläkkeensaajia kiinnostivat eläkkeiden verotus, työskentely eläkkeellä ja eläkkeiden maksaminen ulkomaille, mutta kaikki aiheet saivat tasaisesti kommentteja ja kiitoksia.

– Työn teko ja sen verotus eläkkeen rinnalla. Myös eläkkeen maksu ulkomaille kiinnosti, kommentoi eräs eläkkeensaaja.

– Luennoitsijoiden esitykset herättelivät mukavasti mielenkiintoa työuran jatkamiseen eläkkeellä olon rinnalla, toinen verkkotapahtumaan osallistunut kirjoitti.

Asiakkaat antoivat kiitettävää palautetta verkkotilaisuuden tunnelmasta, käytännön järjestelyistä, aikataulutuksesta sekä laadukkaasta sisällöstä.

– Kiitokset järjestäjille! Tämä oli erittäin hyödyllinen katsaus näin eläkkeellejäämisvaiheessa. Tehkää tästä toistuva käytäntö, asiakkaamme kiitteli.

Jos et ehtinyt mukaan verkkotapahtumaamme, voit tutustua Mitä kuuluu eläkkeensaaja? -tilaisuuden tallenteeseen.

Työeläkeaamu vielä työelämässä olevalle eläkettä suunnittelevalle

Oletko vielä työelämässä ja jäämässä eläkkeelle lähikuukausina tai -vuosina? Sinulle on tarjolla tietoa eläkkeelle siirtymisestä ja eri eläkevaihtoehdoista tulevassa webinaarissamme, Työeläkeaamussa 19.4. Ilmoittautuminen on avoinna Varman verkkosivuilla.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä