Varma jatkaa Helsinki Priden kumppanina viidettä vuotta

Varma on Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani nyt viidettä peräkkäistä vuotta. Yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta on Varmassa kehitetty monen vuoden ajan laajalla rintamalla.

Pride-kumppanuus on Varmalle tärkeä keino kehittää yhdenvertaista työelämää sekä viestiä arvoistamme: olemme ylpeinä tekemässä töitä monimuotoisen työelämän eteen.

– Tähänastinen viisivuotinen kumppanuus Priden kanssa on ollut antoisa matka ja kerännyt varmalaisten keskuudessa hyvin paljon kiitosta. Olemme oppineet verkostolta vuosien aikana paljon ja olemme jakaneet avoimesti omia kokemuksiamme ja oppimispolkuamme. On ollut tärkeää nähdä, että perustasolta pääsee nopeasti eteenpäin, kun vain ryhtyy toimeen. Haluamme edistää työelämää, jossa jokainen kokee turvalliseksi olla oma itsensä. Kannustamme myös asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja muita finanssialan toimijoita käytännön monimuotoisuustyöhön, sanoo Varman Ihmiset, viestintä ja kehittäminen -toiminnon johtaja Katri Viippola.

Suunnitelmallista työtä vuoden ympäri

Yhdenvertaisuus ja monimuotoisuus ovat vastuullisuustyömme keskiössä, ja niiden tilaa seurataan säännöllisesti raportoinnilla. Työ on tuottanut tulosta, sillä kokemukset yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden toteutumisesta työyhteisössämme ovat parantuneet vuosi vuodelta.

– Viimeisimmän tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustutkimuksemme tulokset ovat mittaushistorian korkeimmat. Varmalaiset kokevat voivansa olla oma itsensä työpaikalla, mikä on todella merkittävä asia. Kokemus työyhteisön psykologisesta turvallisuudesta vaikuttaa niin yksilön kuin yhteisön hyvinvointiin ja lopulta koko liiketoiminnan suoriutumiseen, Viippola painottaa.

Yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuustyö on ympärivuotista ja teemojen huomiointi kuuluu työyhteisössä jokaiselle. Varmassa toimii kaikille avoin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti ja suunnittelee toimenpiteitä aiheiden edistämiseksi. Esihenkilöiden lisäksi jokainen varmalainen kouluttautuu aiheista tasaisin väliajoin, jotta monimuotoisuus osataan huomioida johtamisen lisäksi kaikissa arjen kohtaamisissa. Yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuustyöhömme kuuluu laajasti eri vähemmistöjen aseman tarkastelu. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen lisäksi panostimme viime vuonna erityisesti vammaisten aseman tarkasteluun työelämässä.

Varma on mukana virallisessa Pride-kulkueessa

Virallista Pride-kuukautta vietetään kesäkuussa. Kuukausi huipentuu 1.7. pidettävään Pride-kulkueeseen, jossa varmalaiset marssivat tänäkin vuonna.

– Osallistumme Pride-kuun viralliseen ohjelmaan, mutta teema on näkyvästi esillä myös omissa tapahtumissamme. Loppukeväästä pidämme esimerkiksi koko talolle jälleen koulutusta tiedostamattomista ennakkoluuloista. Kesäkuussa nostamme Pride-liput salkoon ja toimiston Länsiväylän puoleiselle ulkoseinällä suuren Pride-seinälakanamme, joka muistuttaa ohikulkijoita työstä yhdenvertaisen työelämän puolesta.

Lue aiheesta lisää:

Vuosi- ja vastuullisuusraportti 2022

Varma on Helsinki Priden yhteistyökumppani tänäkin vuonna

Varma on jälleen Helsinki Priden yhteistyökumppani – tavoitteena edistää työelämän yhdenvertaisuutta

Työelämän yhdenvertaisuutta kehitetään tekojen kautta - Varma on Helsinki Priden virallinen kumppani

Varma ensimmäisenä finanssialalla Helsinki Priden virallinen kumppani

Helsinki Pride

Helsinki Pride -yhteisö tekee töitä edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien oikeuksia, osallisuutta ja hyvinvointia. Helsinki Pride 2023 on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma. Lue tarkemmin Helsinki Priden sivuilta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä