Eläkelaskuri

Selvitä laskurilla, milloin voit hakea eläkettä. Kun haluat tarkistaa tulevan eläkkeesi määrää, voit tehdä eläkearvioita eri eläkkeen alkamisajankohdista ja eläkevaihtoehdoista asiointipalvelussamme. Laskelmat auttavat sinua eläkkeelle siirtymisen suunnittelussa.

Eläkeikäsi määräytyy syntymävuotesi mukaan

  • Voit siirtyä vanhuuseläkkeelle, kun olet täyttänyt alimman vanhuuseläkeikäsi ja työsuhteesi on päättynyt.
  • Tavoite-eläkeiässä lykkäyskorotus on kasvattanut eläkkeesi määrää yhtä paljon kuin elinaikakerroin on sitä pienentänyt.
  • Eläke kertyy eläkkeen kertymisen pääteikään, eli ylimpään eläkeikään saakka.

Laskuri kertoo ikäluokkasi mukaisen eläkeiän.

Kun olet täyttänyt vanhuuseläkeiän ja haet eläkettä, eläke myönnetään pääsääntöisesti hakemista seuraavan kuukauden alusta. Osittainen vanhuuseläke voidaan myöntää aikaisintaan hakemista seuraavan kuukauden alusta. 

Arvioi eläkkeesi määrä Varma Asioinnissa

Näet tähän mennessä kertyneen eläkkeesi määrän asiointipalvelusta työeläkeotteelta. Tulevan eläkkeesi määrän voit arvioida Eläkearviot -sivulla. Voit tehdä eläkearvioita eri alkamisajankohdista ja eläkevaihtoehdoista.

Eläkearviossa tulevien vuosien ansioina on käytetty viimeisimpien ansiotietojesi keskiarvoa. Arviot sisältävät elinaikakertoimen vaikutuksen ja mahdollisen lykkäyskorotuksen määrän. 

Jos tulevien vuosien ansiosi muuttuvat tai työsuhteesi päättyy aikaisemmin, voit syöttää näitä lisätietoja. Tällöin ohjelma laskee arvion itse antamillasi tiedoilla.

Kirjaudu Varma Asiointiin

Apua asiointiin

Hoida eläkeasiasi verkossa

Asiointipalvelussamme voit mm.

  • nähdä työeläkeotteeltasi, kuinka paljon sinulle on kertynyt eläkettä
  • nähdä arvion tulevan eläkkeesi määrästä
  • tehdä arvioita muista eläkevaihtoehdoista.