Johanna - asiakkuuspäällikkö

Johanna Ahonen työskentelee Varmassa asiakkuuspäällikkönä suuryritysasiakkaista vastaavassa tiimissä.

Millaisten polkujen kautta olet tullut Varmaan töihin?

Ennen Varmaan tuloa olen työskennellyt erilaisissa HR-tehtävissä enimmäkseen ICT-alalla. Urani alussa työskentelin ICT-koulutusalan yrityksessä koulutuskoordinaattorina. Muutimme perheeni kanssa neljäksi vuodeksi Saksaan, ja olin tuon ajan lasten kanssa kotona. Minulla oli ollut pitkään haaveena suuntautua HR-alalle ja Saksassa minulla oli hyvä hetki miettiä, mitä haluan uraltani ja työelämältä. Tuolloin minulle kiteytyi vahvasti ajatus siitä, että HR olisi minun juttuni. Kun palasimme Suomeen, hakeuduin rekrytointitehtäviin. Olin rekrytoijana jonkun aikaa, kunnes päädyin ICT-alan yritykseen operatiivisiin HR-tehtäviin. Kyseisessä yrityksessä olimme Varman asiakkaita ja tapasimme yhteistyön merkeissä Varman tiimistä asiakkuuspäällikköä ja työkykyjohtamisen kehityspäällikköä. Tapaamisten kautta huomasin kiinnostuvani erityisesti kehityspäällikön työstä ja ymmärsin työnkuvan loksahtavan hyvin yhteen opintojeni, työhistoriani ja mielenkiinnon kohteideni kanssa. Varmassa sattui aukeamaan kehityspäällikön paikka, hain paikkaa ja sain sen.

Tein kahdeksan vuotta töitä työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä. Tehtävä tarjosi mahdollisuuden tukea monin eri keinoin yritysten työkyvyttömyysriskin hallintaa. Asiakkaina minulla oli laaja skaala yrittäjistä suurkonserneihin eri toimialoilta, ja jokainen asiakaskohtaaminen opetti paljon. Kahdeksan vuoden jälkeen aloin miettimään, voisiko tätä työtä tehdä jostain toisesta näkökulmasta. Myynnillisyys on ollut minulle aina luontaista, ja HR-taustan sekä kehityspäällikön työtehtävien kautta minulla on hyvin hallussa Varman tarjoama lisäarvo. Varmassa tuli hakuun asiakkuuspäällikön paikka, jonka ilokseni sain. Olen nyt tehnyt asiakaspäällikön tehtäviä kaksi vuotta.

Mitä työhösi kuuluu?

Asiakkuuspäällikkönä minulla on salkku täynnä mielenkiintoisia asiakkaita. Teen töitä yhteistyössä asiakkuustiimin kanssa, jonka kokoonpano vaihtelee asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tiimin yhteisenä tehtävänä on pitää huolta asiakkaasta ja vastata asiakkaan tarpeisiin. Minun tehtäväni on varmistaa, että oman salkkuni asiakkaat saavat kaikki ne osaamiset ja palvelut käyttöönsä, mitä meillä Varmassa on tarjota liittyen mm. työkyvyttömyysriskin hallintaan, eläketietouden lisäämiseen ja työeläkemaksujen määräytymiseen. Tehtävänäni on lunastaa asiakkaille annetut lupaukset ja yllättää heidät positiivisesti jokaisessa tapaamisessa. Yksi osa työtäni on myös saada meille lisää uusia ja tyytyväisiä asiakkaita eli tehdä myyntiä.

Mikä on työssäsi parasta?

Parasta työssäni on asiakkaat, teen heidän kanssaan yhteistyötä joka päivä. Minua motivoi työssäni myös yhteistyö ja yhteiset onnistumiset asiakkuustiimin kanssa. Asiakkaan luottamus voitetaan yhteispelillä.

Minulle on tärkeää myös työeläkeyhtiössä tehtävän työn merkityksellisyys. Työllämme on paljon merkitystä niin yksilön, yritysten kuin yhteiskunnankin tasolla. Uskon, että kun työntekijöistä pidetään huolta ja työkykyä edistetään, työn tuottavuus kasvaa ja työkyvyttömyydestä syntyvät kustannukset pienenevät. Työkyvystä huolehtiminen on tärkeää myös yksilöiden kannalta, eikä työkyvyttömyyseläkkeelle päätyminen ole kenenkään etu. Olen viihtynyt Varmassa näinkin pitkään juuri työn merkityksellisyyden, asiakkaiden sekä asiakkuustiimin kanssa tehtävän yhteistyön takia.

Miten olet viihtynyt Varman työkulttuurissa ja miltä se vaikuttaa?

Tulin Varmaan ICT-alalta ja olin etukäteen hieman huolestunut, onko työeläkeyhtiössä työskentely jäykkää ja vanhanaikaista. Tämä ennakkoluulo todistettiin kyllä nopeasti vääräksi. Meillä on Varmassa positiivinen ja rohkea ilmapiiri, minkä vuoksi uskallamme myös kokeilla uusia asioita ja toimintatapoja.

Varman työkulttuuri antaa työntekijöille vapautta ja sitä kautta myös vastuuta. Vapauden ja vastuun antaminen tarkoittaa myös sitä, että varmalaisiin luotetaan. Täällä työntekijät haluavatkin antaa parastaan ja tuoda oman potentiaalinsa esiin. Olen kokenut tärkeäksi, että Varmassa minulle on tarjottu mahdollisuuksia edetä urallani ja kehittää osaamistani.