Anna - eläkeasiantuntija

Anna Suikkanen on aloittanut syyskuussa 2017 Varman eläkepalveluissa eläkeasiantuntijana.

Millaisten polkujen kautta olet tullut Varmaan töihin?

Olen hyvin nuoresta pitäen tehnyt paljon töitä. Jo 11-vuotiaana olin poimimassa herneitä Nummelassa ja yläasteikäisenä toimin Vihti Ski Centerissä hissiavustajana sekä kahvion puolella. Olin monta vuotta töissä myös tätini kirjanpitotoimistossa, jossa siirryin kahvinkeitosta ja paperinsilppuamisesta pikkuhiljaa vaativampiin tehtäviin kuten tilinpäätöksissä avustamiseen. Aloitin opinnot vuonna 2013 Metropolia ammattikorkeakoulussa ja opiskeluaikoina olin Hakaniemen hallissa myyjänä. Opintoihini liittyvän harjoittelun tein työeläkeyhtiö Ilmarisessa ja sain harjoittelun jälkeen määräaikaisen tehtävän työkyvyttömyyseläkkeiden laskennan parissa. Kun määräaikaisuuteni oli loppumassa Ilmarisessa, huomasin avoimen eläkeasiantuntijan tehtävän Varmassa, ja sillä tiellä ollaan.

Mitä työhösi kuuluu?

Eläkeasiantuntijana teen työkyvyttämyyseläkkeisiin ja kuntoutukseen liittyvää laskentaa ja päätöksentekoa. Työhön kuuluu olennaisena osana myös asiakaspalvelua puhelimitse ja chatin kautta. Puhelinpalvelua ja chatin hoitoa teemme vuoroissa, jotta voimme täysipainoisesti keskittyä silloin asiakkaiden palveluun. Usein tapaukset vaativat selvittelyä ja mitä enemmän tulee kokemusta, sitä hankalampiin tilanteisiin voi tarttua. Olen myös laajentanut osaamista EU-eläkelaskentaan.

Mikä työssäsi on parasta?

Olen aina tykännyt sekä numeroista että asiakaspalvelusta ja tässä työssä ne yhdistyvät hienosti. Pidän siitä, että saan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Tässä työssä pääsen myös konkreettisesti auttamaan ihmisiä heidän eläkeasiassaan - turvaan heidän toimeentulonsa. Työtä tehdään toiselle ihmiselle, se tuntuu tärkeältä ja merkitykselliseltä.

Miten olet viihtynyt Varman työkulttuurissa ja miltä se vaikuttaa?

Varma on osoittautunut hyväksi työpaikaksi ja erityisen positiivisesti olen yllättynyt vapaudesta työssä. Asiantuntijaan luotetaan ja saan itse vaikuttaa siihen, miten työni hoidan. Meitä ohjataan itsenäiseen toimintaan ja vastuunottoon. Joustavat työajat ja paikasta riippumaton työskentely toteutuvat täällä hyvin. Olen myös päässyt kehittämään omaa osaamistani ja minulle on annettu mahdollisuus rakentaa urapolkua. Ja kaiken kruunaa hienot työkaverit sekä maittava ruoka henkilöstöravintolassa.