Todennäköisesti meillä vakuuttaisit edullisemmin

TyEL-vakuutus kannattaa hankkia sieltä, mistä sen edullisimmin saa. Tiesitkö, että noin 3/4 suomalaisesta työnantajasta saa sen Varmasta?* Selvitä, kuulutko joukkoon!

Tarkista kätevästi verkossa, paljonko maksaisit työeläkevakuutuksestasi asiakkaanamme.

Tummahiuksinen nainen pinkissä t-paidassa ja työhaalareissa ihailee maalaustyönsä jälkeä viivain ja lyijykynä kädessä, taustalla tikkaat ja maalipurkki sekä muita työkaluja.

TyEL-maksusi suuruus riippuu valitsemastasi työeläkeyhtiöstä

Vuoden 2023 alkuun saakka TyEL-maksuprosentti on ollut kaikissa työeläkevakuutusyhtiöissä samansuuruinen riippumatta siitä, minkä työeläkeyhtiön asiakas on ollut. Tuoreen lakimuutoksen myötä TyEL-maksuprosentit määritellään jokaisessa työeläkevakuutusyhtiössä erikseen. Työnantajayrityksen näkökulmasta muutos luo aiempaa selvempiä eroja työeläkevakuutusyhtiöiden välille.

Suurin osa suomalaisista työnantajayrityksistä kuuluu joukkoon, jossa pienimmän TyEL-hoitokustannusmaksun saisi Varman asiakkaana.*

Mistä asiakkaidemme säästöt syntyvät?

TyEL-maksuun sisältyvällä hoitokustannusosalla katetaan työeläkeyhtiön vakuutustoiminnan kulut. Kukin työeläkeyhtiö mitoittaa hoitokustannusosan jo ennalta vastaamaan mahdollisimman tarkasti oman yhtiönsä toteutuvia kuluja. Työeläkevakuutusyhtiöiden välillä on selkeitäkin eroja toiminnan kustannustehokkuudessa, joka heijastuu eri asiakasryhmiltä perittäviin vakuutusmaksuihin.

Tällä hetkellä noin kolme neljästä suomalaisesta työnantajayrityksestä kuuluu joukkoon, jossa pienimmän hoitokustannusmaksun saisi Varman asiakkaana. *)

Asiakashyvitykset ovat asiakkaille palautettavaa rahaa, jota kertyy työeläkeyhtiön sijoitustoiminnan seurauksena. Asiakashyvitykset maksetaan kerran vuodessa keväisin. Asiakashyvitysten suuruus eroaa yhtiökohtaisesti ja luo näin eroa työeläkeyhtiöiden välille. Asiakashyvityksinä voi jakaa vuosittain enintään yhden prosentin työeläkeyhtiön vakavaraisuuspääomasta.

Suomen vakavaraisimpana työeläkevakuutusyhtiönä Varma on maksanut parhaat asiakashyvitykset jo 17 vuoden ajan ja omaa edellytykset maksaa parhaat asiakashyvitykset myös tulevina vuosina.

Mitä vakavaraisempi työeläkeyhtiö, sitä suuremmat asiakashyvitykset

Varma oli vakavaraisin työeläkeyhtiö vuonna 2023. Ilmarinen oli toiseksi vakavaraisin. Veritas oli kolmanneksi ja Elo neljänneksi vakavaraisin. Varma palautti asiakkailleen 141,5 miljoonaa euroa asiakashyvityksinä vuonna 2024.

TyEL-vakuutuksen siirtäminen on helppoa

Työeläkeyhtiön vaihtaminen tapahtuu tekemällä siirtohakemus toiseen työeläkeyhtiöön. Siirtohakemuksen tekeminen onnistuu muutamassa minuutissa verkossa tai puhelimitse. Me huolehdimme kaikesta muusta. Hoidamme irtisanomisen nykyiseen eläkeyhtiöön ja ilmoitamme sinulle, kun TyEL-vakuutuksesi voimassaolo Varmassa alkaa.

* Viitteet: PRH (tilinpäätösten palkkasumma-aineisto), Eläketurvakeskuksen tilastot, sekä työeläkevakuutusyhtiöiden TyEL-maksuperusteet