Nappaa uusi podcastimme kuunteluun siellä, missä podcasteja kuuntelet!
Kuuntele uusi podcast!
Jakso 1: Hybridityö
Hybridityö on kaikkien huulilla. Onko hybridityössä kyse työajan optimoinnista ja työviihtyvyyden parantamisesta, vai onko se tapa ottaa perjantaina rennommin sohvalta työskennellen?
Ensimmäisessä jaksossa Pauli Forman vieraana on Virpi Ruohomäki, johtava tutkija Työterveyslaitoksen Työkyky ja työurat -yksikössä. Millaisia hybridityön käytäntöjä suomalaisissa yrityksissä tänä päivänä on? Mitä hyötyä hybridityöstä on? Onko siitä jotain haittaa? Entä miten työkyky linkittyy hybridityöhön?
Jakso 2: Mielenterveys
Mielenterveyden haasteet ovat nykyisin yksi merkittävimmistä työkyvyn riskitekijöistä. Vuonna 2023 Kelan sairauspäivärahan saajista yli kolmasosa sai etuutta mielenterveyssyistä.
Toisessa jaksossa on vieraana sosiaalipsykologi ja kirjailija Ari Väänänen, joka toimii muuttuvan työelämän ja mielenterveyden aihepiirin tutkimusprofessorina Työterveyslaitoksella. Miksi mielenterveys on noussut yhdeksi työelämän keskeisimmistä ongelmista? Millaisia vaikutuksia mielenterveydellä on työkykyyn? Entä kuinka paljon kyse on medikalisaatiosta? Mitä suomalaisessa työelämässä pitäisi tapahtua, jotta mielenterveyteen liittyvät ongelmat paranisivat?
Jakso 3: Työkyvyn johtaminen
Työ- ja elinkeinoministeriön vuoden 2023 Työolobarometri kertoo palkansaajien kokevan aikaisempaa useammin, että työ rasittaa henkisesti. Työkykyjohtamisella on keskeinen rooli palkansaajien työkyvyn varmistamisessa.
Kolmannen jakson vieras Suvi Honkanen on liiketoiminnan ja työhyvinvoinnin kehittämisen pitkän linjan ammattilainen. Mitä on työkykyjohtaminen tänä päivänä? Mikä ovat nyt ja tulevaisuudessa suurimmat haasteet työkyvyn näkökulmasta? Miten suomalaisyritysten tulisi lähestyä näitä haasteita?
Jakso julkaistaan sivuillamme 10. syyskuuta.