Alppikadun asukkaat pääsevät muuttamaan remontoituihin vuokrakoteihin

Kuvassa yksi kohteen uudistetuista keittiöistä vaaleammassa teemavaihtoehdossa 'hiekka'.
Varman vuokrakodeissa Helsingin Kalliossa Alppikadulla on valmistunut viihtyvyysparannusremontti. Vuonna 1964 rakennetun talon remontissa kunnostettiin kaikkiaan 65 asuntoa vastaamana nykyaikaista asumistasoa.

Asuntojen laatutasoa on parannettu kunnostamalla asuntojen kylpyhuoneita sekä uusimalla asuntojen pintoja, keittiökalusteita ja kodinkoneita. Asumiskokemusta on pyritty parantamaan myös tekemällä pieniä muutoksia huoneistopohjiin ja parantamalla äänieristystä uusituilla desibeliulko-ovilla. Myös porrastilat ja yhteiset tilat on suurelta osin kunnostettu.

”Meidän tavoitteemme on tarjota vuokralaisilleen viihtyisät ja toimivat asumisratkaisut. Samalla remontointi on osa pitkäjänteistä sijoitustoimintaa, jolla pyritään vaikuttamaan positiivisesti vuokralaistyytyväisyyteen, asuntojen kysyntään, tekniseen kuntoon ja pitkällä tähtäimellä asuntosijoitusten arvon kehitykseen”, Varman asuntosijoituspäällikkö Sarianna Sipola sanoo.

Korjaustoimet aloitettiin elokuussa 2023, ja vuokralaiset pääsevät muuttamaan asuntoihin huhtikuun alusta. Urakan toteutti Fira, jonka kanssa Varma on toteuttanut muitakin viihtyvyysparannusremontteja.

”Periaatteessa tämän ikäisissä taloissa asunnot ovat pohjaratkaisuiltaan hyviä, ja niitä on helppo nykyaikaistaa pienin muutoksin. Ainut selkeä ero ovat märkätilat, jotka uusissa asunnoissa ovat usein isompia. Moni asukas arvostaa silti nykyäänkin tehokkaita neliöitä, ja pieniinkin neliöihin pystyy laittamaan pienen pesukoneen”, vastaava työnjohtaja Marko Oksa Firasta sanoo.

 

Keittiöiden tyyli ennen (v) ja jälkeen (o) viihtyvyysparannuksen. Esimerkissä pintamateriaalien teemana 'Savi', joka on kohteen kahdesta teemavaihtoehdosta värimaailmaltaan tummempi. Huom. kuvat eivät ole välttämättä samasta asunnosta, vaan huoneistotyypiltään vastaavanlaisista asunnoista.

Parannuksia myös energiatehokkuuteen

Asuntojen viihtyisyyden lisäksi remontissa on parannettu energiatehokkuutta ja uudistettu talotekniikkaa. Rakennuksen julkisivu pestiin ja lämmöneristystä parannettiin uusimmalla eristeitä.

”Julkisivut kunnostettiin kiertotalousperiaatteita noudattaen. Vastuullisuus on pyritty muutenkin huomioimaan urakassa. Ilmanvaihtoon on lisätty lämmöntalteenotto ja uudet asuntojen vesikalusteet ovat vettä säästäviä. Asuminen on siten entistä energiatehokkaampaa”, Sipola sanoo.

”Periaatteena kunnostamisessa meillä oli vanhan säilyttäminen, mikäli tarvetta uusimiseen ei ilmennyt. Esimerkiksi vanhoja väliovia pystyttiin säilyttämään ja ikkunoiden uusimisen sijaan kävimme läpi vanhojen ikkunoiden tiivistyksiä. Näin saamme pidennettyä tuotteiden elinkaarta, Varman kiinteistökehityspäällikkö Jarno Kuustonen sanoo.

Kylpyhuoneiden tyyli ennen (v) ja jälkeen (o) viihtyvyysparannuksen. Esimerkissä pintamateriaalien teemana 'Savi', joka on kohteen kahdesta teemavaihtoehdosta värimaailmaltaan tummempi. Huom. kuvat eivät ole välttämättä samasta asunnosta, vaan huoneistotyypiltään vastaavanlaisista asunnoista.

Osa Alppilaan muuttavista on paluumuuttajia

Alppikadulle palaa myös niin sanottuja paluumuuttajia, eli asukkaita, jotka asuivat kohteessa ennen remonttia.

Ennen remontin aloitusta silloisille asukkaille tarjottiin mahdollisuutta varata asunto ennen julkista markkinointia, ja Varman asuntojen vuokrausta hoitava manageriyritys auttoi myös asukkaiden väliaika-asumisen ratkaisuissa.

Vuokrakerrostalon asunnoista vapaana on vielä joitain kaksioita, mutta suurin osa asunnoista on jo vuokrattu.

Varma on toteuttanut viihtyvyysparannusremontteja muissakin asuinkerrostalokohteissaan. Loppuvuodesta valmistui viihtyvyysparannus Helsingissä Tapulikaupungintiellä ja kohde onkin täyttynyt jo uusilla asukkailla.

”Viihtyvyysparannusremontit lähtevät tarpeen tunnistamisesta, jonka pohjalta suunnitellaan urakan laajuus ja tulevien asuntojen taso. Usein asuntojen kunnostuksen lisäksi kiinteistöillä on muitakin teknisiä korjaustarpeita, jotka on fiksua toteuttaa samassa yhteydessä. Huomioimme myös asukkailta saadut asiakaspalautteet remontteja suunnitellessa”, Sipola sanoo.

Tutustu Alppikadun asuntoihin

Asuinkiinteistö Alppikatu 3 on valmistunut maaliskuussa 2024 viihtyvyysparannuksesta ja remontoidut kodit ovat nyt vuokrattavissa. Nämä kodit on mahdollista vuokrata heti myös verkkokaupasta!

Tutustu kohteen asuntoihin: Vapaat vuokrakodit Alppikatu 3

Varman vuokra-asuntojen vuokrauksesta, asiakaspalvelusta ja isännöinnistä vastaa Colliers Asunnot. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä